Muzee bizare pe care merită să le vizitezi

Muzee bizare pe care merită să le vizitezi

Unele muzee prezintă lucruri care în mod firesc nu ar deveni obiecte de expoziție, însă stârnesc controverse, ceea ce duce la creșterea popularității. Sunt numeroase instituții muzeale în întreaga lume care pot părea bizare la prima vedere, însă care atrag zeci de mii de curioși în fiecare an.

O excursie de câteva zile prin Europa, la volanul unei mașini Mercedes, sau o călătorie cu avionul pentru a vizita cel mai populat și cel mai întins continent de pe Pământ, Asia, te pot ajuta să te relaxezi și să descoperi locuri interesante. Câteva opriri la unele dintre cele mai bizare muzee din lume îți pot schimba percepția asupra artei și culturii în general.

Museum of Broken Relationships

Din 2006, Museum of Broken Relationships și-a deschis porțile în Zagreb, Croația, cu o colecție de obiecte rămase după încheierea unor povești de dragoste. Acestea sunt donate de foști iubiți și sunt însoțite de o explicație a acestora, care prezintă semnificația obiectelor. De la o fiolă cu lacrimi la rochii de mireasă, de la lenjerie intimă la un picior protetic, obiectele care se regăsesc în muzeul din Zagreb sunt foarte diverse. Inițiatorii proiectului, croații Olinka Vistina și Drazen Grubisic, au pus bazele muzeului după ce s-au despărțit, cu scopul de a împărtăși povești despre felul în care oamenii iubesc și pierd. Expoziția este itinerată prin toată lumea.

The Plastinarium

Plastinarium din Guben, Germania, este „casa permanentă a expoziției itinerante „Body Worlds, inițiată de anatomistul Gunther von Hagens. Corpurile umane au fost conservate printr-o tehnică numită „plastinație. Peste 18.000 de persoane și-au donat trupurile muzeului. Vizitatorii pot vedea disecții la nivelul organelor și țesuturilor și astfel să își formeze o perspectivă de ansamblu asupra corpului uman.

The Corpus Museum

The Corpus Museum din Leiden, Olanda, oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o călătorie prin interiorul corpului uman. Clădirea este realizată sub forma unui om, iar în interior te poți plimba printre țesuturi, printre intestine, în cavitatea bucală și în multe alte zone ale corpului. Expoziția are scopul de a explica modul în care corpul uman funcționează și cum interacționează diferite organe. The Corpus Museum este o atracție atât pentru adulți, cât și pentru copii. Lăsând deoparte partea bizară a acestui proiect, The Corpus Museum are și un caracter educativ, întrucât vizitatorii pot afla mai multe lucruri despre cum să aibă grijă de corpul lor și să își mențină sănătatea.

The Museum of Miniature Books

Bibliofilii pot găsi o comoară rară în Baku, Azerbaijan, unde se află The Museum of Miniature Books, singurul muzeu din lume al cărților în miniatură. Colecția a fost alcătuită de-a lungul a 30 de ani de Zarifa Salahova și a crescut datorită donațiilor de carte primite începând de la deschiderea instituției muzeale, în 2002, și până în prezent. Muzeul are peste 6.000 de cărți, publicate în peste 60 de țări.

Museum of World Funeral Culture

Museum of World Funeral Culture este situat în parcul Crematoriului din Novosibirsk, Rusia, și este dedicat tradițiilor funerare ale diferitelor popoare. Vizitatorii pot descoperi expoziții despre procesul de incinerare, mumificare și alte tipuri de conservare a corpului. De asemenea, pot fi văzute diferite tipuri de îmbrăcăminte pe care oamenii din numeroase colțuri ale lumii le poartă la înmormântări, precum și sicriele folosite.

Tu ce muzee bizare ai vizitat de-a lungul timpului?

Sursă foto: paul prescott/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Autovit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber