Mircea Ionescu Quintus a murit. Președintele de onoare al PNL avea 100 de ani

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Mircea Ionescu Quintus a murit astăzi, conform unor din PNL. Președintele de onoare al Partidului Național Liberal a împlinit impresionanta vârsta de 100 de ani în martie.

Mircea Ionescu Quintus a murit

Mircea Ionescu Quintus a murit acasă, înconjurat de cei dragi, potrivit unor surse citate de libertatea.ro. De asemenea, surse din partid au declarat că se va lua în calcul anularea ședinței, în contextul decesului seniorului liberal.

Despre viața lui Mircea Ionescu Quintus

Mircea Ionescu Quintus s-a născut pe data de 18 martie 1917 și s-a înscris în partidul PNL la vârsta de 19 ani. El a luptat în al Doilea Război Mondial și a fost deţinut politic în perioada comunistă. După Revoluţia din 1989, Mircea Ionescu Quintus a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Președintele PNL a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, iar după ce a terminat în anul 1938, a devenit avocat.

Seniorul liberal a rămas fidel Partidului Naţional Liberal vreme de peste opt decenii. De-a lungul timpului, Mircea Ionescu Quintus a spus i-a avut ca mentori pe Nicolae Iorga şi pe Gheorghe Tătărăscu. Întrucât nu a renunţat la convingerile sale liberale, Quintus a suferit represaliile regimului comunist împotriva membrilor partidelor istorice.

Mircea Ionescu Quintus a murit. „Nu mi-a fost ușor să trăiesc o așa de îndelungată viață'

În luna martie a acestui an, Mircea Ionescu Quintus a împlinit 100 de ani, iar cu această ocazie a fost decorat, de către șeful statului, la Palatul Cotroceni. El a primit cea mai înaltă distincție a statului român. La acea dată, Quintus a rememorat atunci momentele importante din viața sa, și a recunoscut că existența sa este „un roman'. Seniorul liberal a compus și o epigramă, pentru aniversarea sa de un secol de viață:

„Vreo sută ani mi se adună / Ca prin păduri semeții brazi / Și s-or găsi destui să spună/ Ce mai înseamnă suta, azi!', a recitat el, fiind vizibil emoționat.

„Nu mi-a fost ușor să trăiesc o așa de îndelungată viață', a mărturisit Mircea Ionescu Quintus, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis dar și a liderilor PNL, care au asistat la decorarea președintelui de onoare al formațiunii.

Tot atunci, el a împărtășit și o epigramă socială, pe care a scris-o, și care se referă la obârșia noastră, ca popor:

„Bogați sau săraci / Ne tragem din daci/ Dar astăzi din Dacii / Coboară săracii'.

După care Mircea Ionescu a vorbit cu sinceritate despre viața sa.

„Spunea cineva că un roman, dacă nu ar avea 700 de pagini, ar fi o nuvelă. Eu vreau să vă spun că viața mea este un roman. Am luat viața pe umerii mei, și pe răspunderea mea, încă de la 15 ani, când din nefericire, bunul și valorosul meu părinte ne-a lăsat. De atunci am avut răspunderea familiei', a spus Mircea Ionescu Quintus.

Pentru a vedea mai multe imagini cu Mircea Ionescu Quintus, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Cutremur puternic în Bulgaria, aproape de granița cu România! Oamenii s-au speriat și au ieșit pe străzi

Ora de iarnă 2017. Când dăm ceasurile cu o oră înapoi

Zoe Petre a murit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri