Mihai Neșu, victima unei sorți crude: „Am tot căutat să înțeleg de ce mai trăiesc”

Mihai Neșu ar fi putut avea o frumoasă carieră în fotbal dacă nu ar fi suferit un accident devastator. El trebuia să aibă doar un antrenament, dar a ajuns să fie unul de care își va aminti toată viața. La doar 28 de ani, sportivul a rămas imobilizat într-un scaun de rotile, iar recent a mărturisit că nu ar mai urma cariera de fotbalist dacă s-ar naște din nou.

Se spune că atunci când viața îți oferă lămâi, ar trebui să le accepți și să faci o limonadă. Mihai Neșu pare să fi îmbrățișat complet această filozofie de viață. Acesta a declarat într-un interviu că n-ar mai alege cariera de fotbalist, nu din cauza accidentului, ci pentru că a realizat că poate face numeroase lucruri prin care să obțină fericirea și împlinirea celor din jur.

„Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât atunci când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal. Acum, de când am acest Centru pentru copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos. În plus, mi-am redescoperit și pasiunea pentru design și arhitectură', a declarat Mihai Neșu.

Perioada imediat următoare accidentului a fost una extrem de dificil de traversat. Dincolo de faptul că soția sa l-a părăsit, ea nu putea să accepte faptul că va depinde în permanență de cineva. Cu timpul, Mihai Neșu a găsit o putere divină de a merge mai departe și de a face lucruri minunate pentru copiii cu dizabilități, înființând o fundație.

„După accidentare, nu concepeam că nu o să fiu iar sănătos. Apoi, văzând că progresele nu erau așa cum speram eu, am avut gânduri … gen să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos. Mi-a luat foarte mult timp, până prin 2016 am tot căutat să înțeleg de ce mai trăiesc, ce mai am de făcut', a mai spus el.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete