Metoda sigură pentru a te lăsa de fumat!

De patru ani încoace, statisticile referitoare la fumat în România dovedesc că dependenţa de nicotină nu este o sentinţă pe toată viaţa: procentul fumătorilor a scăzut cu 10%.

Statisticile arată că cea mai mare determinare au avut-o femeile: numărul fumătoarelor a scăzut de la 27,1% la 14,5% între anii 2007-2011.

Nici bărbaţii nu s-au lăsat mai prejos, numărul dependenţilor de ţigări scăzând de la 43,9% în 1989 la 34,9% în 2011.

Drumul spre renunţarea la tutun nu este deloc uşor, dar specialiştii spun că succesul este garantat dacă ţineţi cont de trei factori: dorinţa reală de schimbare, mersul la psiholog şi învăţarea unor mecanisme noi de a face faţă stresului. „Dependenţa de nicotină este o boală, n-ai cum să o iei cu binişorul”, explică dr. Magda Ciobanu, coordonatoarea programului naţional anti-fumat.

Află din suplimentul DOCTORUL zilei, distribuit marţi împreună cu Evenimentul zilei şi de pe doctorulzilei.ro, care este metoda care te va ajuta cu siguranţă să scapi de viciu, ce capcane ascund ţigările light, cât de buni sunt plasturii cu nicotină şi când ar trebui folosiţi, dar şi cum să dai de medicii care te pot ajuta să uiţi de ţigări.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse