Media de admitere la liceu se va calcula diferit în acest an. Uite cum va fi stabilită nota finală

cum va fi calculata media de admitere la liceu

cum va fi calculata media de admitere la liceu

Pentru elevii de clasa a VIII-a urmează o perioadă încărcată, aceștia pregătindu-se să susțină unul dintre cele mai importante examene, Evaluarea Națională. 

La fel ca și până acum, pentru a intra la liceu, elevii au nevoie de medii cât mai mari. Nota finală pe baza căreia se va face admiterea este stabilită pe baza mediilor obținute în clasele V-VIII și pe baza punctajului obținut la Evaluarea Națională.

Cum va fi calculată media de admitere la liceu în 2017?

În anul 2017, metoda prin care va fi calculată media de admitere la liceu este aceeași, modificări fiind doar cu privire la ponderea fiecărei părți. Mai exact, ponderea mediilor obținute în clasele V-VIII va scădea cu 5% în comparație cu anul trecut. Astfel, aceste medii vor reprezenta 20% din nota finală, în timp ce Evaluarea Națională va conta în proporție de 80%.   Pentru a fi stabilită nota finală, se va realiza media poderată între media obținută la Evaluarea Națională și mediile din clasele V-VIII, potrivit adevarul.ro.

Specialiștii sunt de părere că această schimbare nu este benefică pentru elevii și asta pentru că aceștia se vor focusa doar pe materiile la care urmează să susțină examenele, tratând în mod superficial celelalte materii.

Evaluarea Națională va începe în acest an pe data de 19 iunie, atunci când va fi susținută proba la limba română, pe 21 iunie va fi proba la Matematică, iar pe 22 proba la limba maternă.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Elevii care de patru ani învață fără manuale au dat examenul de evaluare la final de clasa a IV-a

Cristina Tunegaru, profesoara de limba română care a criticat sistemul de educație din România a fost concediată

E oficial! Profesorii pot ajunge la închisoare pentru luare de mită. Ce a decis ICCJ în cazul unei profesoare care a cerut bani elevilor

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Educatie