Maternitatea Giulești: Apă este contaminată cu bacterii și angajații sunt purtători ai stafilococului auriu

Bebelușii erau suspecţi de infecţii stafilococice.

Bebelușii erau suspecţi de infecţii stafilococice.

În urma controlului efectuat la Maternitatea Giuleşti de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică s-a dovedit faptul că apa este contaminată cu bacterii, iar patru dintre angajații spitalului sunt purtători ai stafilococului auriu.

În urmă cu o săptămână, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” au fost internaţi cinci copii născuţi prin cezariană la Maternitatea Giuleşti în perioada 25 martie – 30 aprilie. Bebelușii erau suspecţi de infecţii stafilococice.

Maternitatea Giulești: Apă este contaminată cu bacterii și angajații sunt purtători ai stafilococului auriu

“Conform unui raport preliminar, rezultatele au relevat patru probe pozitive de la exudate: în cazul unei moaşe care lucra în blocul operator, la două asistente de la salonul de nou-născuţi şi la o infirmieră de la salon de nou-născuţi. S-a depistat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv în toate cele patru cazuri. Probele pozitive de la personalul medical au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru tipare. De asemenea, patru probe sterile de apă au fost depistate neconforme. În acest caz au fost luate probe noi, pentru refacerea verificării. În cadrul raportului, echipa de control va aplica sancţiuni contravenţionale personalului medical, dar şi unităţii sanitare şi vor dispune măsuri de remediere a deficienţelor constatate. În prima fază s-a constatat că stafilococul găsit în exudatele nazale nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi”, a explicat Ministrul Sănătății, Sorina Pintea în cadrul unei conferințe de presă, potivit antena3.ro.

Anul trecut, Maternitatea Giulești a fost închisă și a început renovarea saloanelor, după ce mai mulți copii au fost infectați cu stafilococ auriu.

 

Foto:shuttterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri