Alertă alimentară în România! Pește contaminat cu mercur și plumb pe masa românilor

pește contaminat cu mercur în magazine

pește contaminat cu mercur în magazine

O nouă alertă alimentară în România. Avem din nou pește contaminat cu mercur în magazine.

În ultimii ani, sute de tone de pește contaminat cu mercur din alte țări s-au regăsit pe mesele românilor. Peștele contaminat provenea din Italia, Spania și Franța.

Potrivit emisiunii “România, te iubesc!”, de-a lungul anilor vameșii au confiscat tone întregi de pește contaminat, dar nimeni nu poate spune exact câte transporturi suspecte au scăpat de controale.

“Peştele a fost braconat din zone poluate. Autorităţile din Franța, Italia şi Spania au interzis pescuitul acolo tocmai pentru că apele erau poluate şi produsele sunt alterate şi dacă ar ajunge la consumator, ar fi provocat anumite boli”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR, pentru Știrile PRO TV.

Analizele de laborator au arătat că peştele conţinea metale grele precum plumb, cadmiu sau mercur.

Sute de tone de pește contaminat cu mercur și plumb pe masa românilor

“Autoritățile au confiscat 30 de tone de pește care nu se putea consuma. S-au efectuat percheziții la sute de persoane, cetățeni români și străini care se ocupau cu pescuit în alte țări din Europa. Peștele se pescuia din Italia, Spania sau Franța, de unde pescuitul era interzis din cauza poluării. Există suspiciunea că peștele ar fi fost contaminat cu mercur. Autoritățile verifică să vadă dacă peștele a ajuns pe masa românilor”, a declarat Carmen Dan, potrivit fanatik.ro.

La începutul anului, supermarketul Auchan a retras de la vânzare un lot de file de somon afumat contaminat cu Listeria.

“În urma analizelor efectuate la două eşantioane din cele cinci analizate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziţionat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume şi să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma”, se arată într-un comunicat al Auchan.

 

Foto:shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri