Măsuri speciale pentru elevii care susțin Bacalaureatul în zonele afectate de caniculă

Măsuri speciale Bacalaureat 2017

Cum temperaturile au crescut mult peste valoarea maximă a perioadei și meteorologii au emis avertizări cod roșu și portocaliu de caniculă, reprezentanții din educație au luat măsuri speciale pentru a veni în sprijinul elevilor care astăzi susțin ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2017.

Pentru că temperaturile foarte ridicate pot afecta capacitatea de concentrare a elevilor, autoritățile au luat măsuri în acest sens, totul pentru ca examenul de Bacalaureat 2017 să se desfășoare în cele mai bune condiții. Astfel, în zonele în care a fost nevoie, unitățile de învățământ au fost dotate cu aparate de aer condiționat. În plus, elevilor le-au fost oferite sticle cu apă pentru a se evita apariția problemelor de sănătate.

„Este o zi importantă pentru elevii de clasa a XII-a şi având în vedere Codul Portocaliu şi Roşu de temperaturi ridicate, trebuie să asigurăm continuitatea pe zona aceasta. Am discutat ieri cu toţi inspectorii generali, cu domnul ministru Năstase. Aseară lucrurile erau în regulă. Asigurăm apa în toate unităţile şcolare, s-a pregătit folie de prevenire, inclusiv cu aer condiţionat acolo unde este nevoie. Mobilizarea a fost la maximum. (…) Am cerut si ajutorul primarilor sau autorităţilor judeţene', a declarat Ministrul Educației,  Liviu Pop, potrivit mediafax.ro.

Elevii de clasa a XII-a susțin astăzi ultima probă a examenului de Bacalaureat 2017, proba la alegere a profilului.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Bacalaureat 2017. Cum arată subiectele pe care le-au avut elevii de rezolvat la Geografie

Subiecte Biologie BACALAUREAT 2017. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a

Bacalaureat 2017. Ce subiecte au primit absolvenții de clasa a XII-a la Matematică

Subiecte Bacalaureat 2017. Uite ce au avut elevii de rezolvat la Limba și literatura română

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie