Mai mult loc pentru vise, cu catalogul IKEA 2012

Mai mult loc pentru vise, cu catalogul IKEA 2012

Catalogul IKEA
Potrivit unor studii publicate in 2010 de Organizatia Natiunilor Unite, 50% din populatia lumii locuieste in prezent in mediul urban
. Aceleasi studii au aratat ca spatiul mediu locuit in orase e in scadere in fiecare an, in timp ce populatia lumii creste. De aceea, in catalogul IKEA 2012 solutiile pentru spatiile mici sunt in centrul atentiei.

„Inca din primele pagini ale noului catalog prezentam 6 propuneri de camere cu amenajari functionale care folosesc la maximum spatiul disponibil din casa: o camera de 40 mp pentru sase prieteni; o bucatarie de 7 mp cu insula prin care se castiga spatiu pentru gatit; o camera de zi pentru copii, parinti si musafiri; o baie mai usor de exploatat; o camera de zi in care un cuplu poate face lucruri diferite stand impreuna; un dressing adevarat intr-un dormitor de 14 mp. Sunt solutii neconventionale, care te provoaca sa gandesti diferit si te conving prin simplitate si functionalitate. Cei care vor avea inspiratia sa le incerce vor face cu siguranta un pas mai aproape de casa din visele lor”, a declarat Daniela Sargu, PR Manager IKEA Romania.

In gama IKEA exista deja o multime de solutii: mobilier multifunctional, pliant, mobil sau care se poate stivui, usor de montat pe inaltimea camerei, care imparte camera in mai multe zone, cu spatiu de depozitare incorporat sau care poate fi folosit in spatiile pe care le credeam inutile – totul la preturi accesibile.

Datorita comenzilor mari, IKEA beneficiaza de economii de scara si astfel reuseste sa reduca costurile de achizitie.

Pachetele plate sunt incarcate in containere compacte ce ocupa mai putin spatiu si astfel numarul camioanelor folosite scade, odata cu costurile de transport, dar si cu emisiile de dioxid de carbon. Iar economiile astfel obtinute, sunt transferate catre consumator, in preturi si mai mici. Pe masura ce se descopera metode mai eficiente de productie sau de optimizare a traseelor logistice, preturile din catalog se pot diminua, pe masura ce creste eficienta, insa nu se pot majora, pentru ca includ TVA, sunt maxime si sunt valabile de la 1 septembrie 2011 pana la 31 august 2012.

Anul acesta, designerii IKEA au introdus doua stiluri decorative noi: unul tipic suedez, celalalt clasic. Stilul suedez modern este simplu si practic, in culori vibrante si cu design inovator. Prin stilul clasic, designerii IKEA si-au propus sa inspire siguranta. Predomina tonurile calde de maro, roz, lila, verde, albastru si alb, contrastele intre suprafete lucioase si mate si nuantele ton pe ton.

Coelctie noua: cea a textilelor create in urma colaborarii cu Beckman’s College of Design din Stockholm. In timpul unui atelier de 2 zile, douazeci si doi de studenti au creat sute de schite. Designerul Emma Jones a lucrat cot la cot cu ei si a combinat imaginile in sase imprimeuri, care arata dorinta noastra de a face lucrurile diferit. Iar rezultatul sunt metrajele EDMA, MADDE, DURITA, LILLIVI, JULITA si GULLVI.

Harta interactiva a distributiei va fi din nou disponibila pe website-ul www.IKEA.ro, incepand de pe 15 august, pentru ca internautii sa poata afla perioada exacta in care catalogul va ajunge in cartierul lor.

De la 1 septembrie, noul catalog va fi disponibil in format digital si pe website-ul www.ikea.ro. Internautii vor gasi, incepand de la 1 septembrie doua instrumente noi de planificare 3D: pentru ansamblurile de dulapuri PAX si pentru gama de organizare si depozitare pentru camera de zi BESTÅ, pe langa cel deja existent pentru toate familiile de mobilier pentru bucatarie.

Pentru prima data, in acest an, catalogul IKEA 2012 va putea fi rasfoit si pe telefonul mobil: o aplicatie pentru Iphone si Android va fi disponibila incepand de la 1 Septembrie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Familie- casa