„Lumea ta? Curata!” – o initiativa pentru fiecare zi!

„Lumea ta? Curata!” – o initiativa pentru fiecare zi!

Lumea ta? Curata!
„Activarea responsabilitatii civice prin joc, stimularea creativitatii prin lectii deschise interactive sustinute de actori, concursuri si expozitii cu lucrari decorative realizate din deseuri reciclabile, compuneri postate pe site, activitati de colectare selectiva zilnica, toate au condus la motivarea si sensibilizarea micilor elevi fata de mediu, la rezultate deosebite si in acest an” declara Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

De la lansare in anul 2008, elevii primesc anual gratuit, o carte educationala si au acces alaturi de parinti, rude, prieteni, la informatii pe platforma on-line: www.lumeatacurata.ro.

In cadrul celor 3 concursuri scolare din acest an, elevii au colectat selectiv in numai o luna, 74 metri cubi de hartie si 33 de metri cubi de plastic, ca rezultat al consumului lor curent. Rezultatele au fost inscrise pe site, generandu-se automat topul celor mai active scoli din sectorul 1. Copiii au creat si expun peste 584 de obiecte decorative din materiale reciclabile, care sunt premiate anual in cadrul unei ceremonii.

„Am remarcat si in acest an, o vie implicare a copiilor si a cadrelor didactice in proiect, rezultatele fiind mult peste asteptarile noastre. Este un moment de bucurie pentru noi toti, sa premiem grija tinerei generatii fata de mediu.”, a declarat Adriana Calcan, Manager Comunicare si Marketing Romprest.

Compania de salubrizare Romprest a asigurat colectarea selectiva din scoli, iar specialistii sai au participat la lectiile deschise. Cele 38 de scoli din sectorul 1, Bucuresti, au fost dotate cu pubele pentru colectarea selectiva a hartiei si plasticului.

 

 

 

Castigatorii concursurilor LUMEA TA? CURATA!

•Concursul de obiecte realizate din materiale reciclabile, castigatorii pe sector

Locul I
Radu Zamfir Bratu – Scoala pentru Surzi nr. 1

Locul II
Alexandru Radu Saracu – Scoala cu clasele I-VIII nr. 175 „Sf. Nicolae”

Locul III
Andrei Dumitru – Scoala cu clasele I-VIII nr. 12 „Herastrau”

 

•Concursul de colectare selectiva a deseurilor din hartie si plastic, castigatorii pe sector

Locul I
Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”

Locul II
Scoala Nr. 12 „Herastrau”

Locul III
Liceul Catolic „Timotei Cipariu”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri