Lucruri pe care NU trebuie să le faceți în timpul unui conflict pentru a proteja longevitatea relației

Un conflict este inevitabil în orice relație, însă dezacordurile și argumentele pot servi unui scop cheie de construire a relațiilor. Bineînțeles, dacă oamenii implicați sunt capabili să-și croiască drum prin ele, mai degrabă decât să contureze problemele.

Cele mai rele lucruri care se fac sau se spun într-o ceartă cu partenerul tău, în esență, te împărtășit să auzi punctul de vedere (sau să te simți auzit). În acest scop, cheia pentru rezolvarea fără probleme a conflictului se încadrează nu numai în acțiunile pe care le întreprinzi în „febra' momentului, ci și în cele pe care nu le faci.

„Când simțim că sunt atacați, instinctul nostru este să ne apărăm, să nu luptăm și să intensificăm conflictul' , spune Emily Sterns .

Întreruperile și acuzațiile de pe ambele părți alimentează acest proces și, pe măsură ce tensiunea crește, probabilitatea să spui ceva dureri sau să facă ceva dăunător longevitate relației tale devine mult mai mare.

Pentru a evita acest lucru, iată cu poți depăși un conflict cu grație, protejând în același timp relația pe care ați construit-o, potrivit specialiștilor.

Lucruri pe care nu trebuie să le înfățișăm în timpul unui conflict pentru a proteja longevitatea relației

1. Ții un monolog

Dacă intri în conversație cu un plan care nu este maleabil și folosești comunicarea doar ca mijloc de a-ți convinge partenerul de perspectivă ta, în esență vorbești degeaba.

„Acest lucru nu permite spațiu pentru colaborare, compromis sau creștere și poate invalida cu ușurință sentimentele partenerului tău sau le poate anula nevoile' , spune terapeutul Elizabeth Marks .

Și, în cel mai rău caz, poate avea efect exact exact față de ceea ce ați spera. În mod similar, dacă vorbești ca și cum să reciți un monolog nesfârșit, partenerul tău nu poate intercepta sau oferi o opinie contrară, ceea ce îl va frustra și mai mult.

2. Întrerupi sau vorbești peste partener

Dacă ai fost vreodată întrerupt, știi cât de supărător se poate simți: nu numai că te împiedică să-ți transmiți gândul în întregime, dar dă și impresia că celălalt respinge importanța oricărui gând care ar putea fi.

„Este esențial să comuniceți pe rând în orice conversație. Înainte de a trece mai departe, asigură-te că înțelegi ce a spus cealaltă persoană. În acest fel, poți răspunde efectiv la ceea ce a spus el și nu la ceea ce crezi că ai auzit ' , spune Wright.

Pentru a face acest lucru în mod eficient, începe prin validarea declarațiilor lor, reproducând în cuvintele tale, cum se simt sau ce au nevoie, spune și terapeutul Gabrielle Morse.

3. Folosești declarații acuzatoare „tu ai făcut / ai spus'

Pentru a te asigura că nu sunt direcționate conversația către zona de pericol a unui atac, evită afirmații „ai făcut asta' sau „ai zis asta'. Chiar și atunci când sunt bine intenționate, în ceea ce privește încercarea de a ajuta pe cealaltă persoană să fie înțeleagă când și cum te supără, aceste afirmații pot fi aduse acuzatoare sau pot suna a judecată.

„În schimb, folosind declarații eute poate asigura că sentimentele tale se traduc în mod autentic și te pot ajuta să iei din lumina reflectoarelor faptelor greșite ale altei persoane' , spune Sterns.

4. Nu păstrezi contactul vizual

Putem simți atât de mult starea de spirit și atitudinea alte persoane doar pe baza limbajului corporal, motiv pentru care este atât de important să fie contactat fizic atunci când te afli în mijlocul unui conflict.

Când te întorci, te încordezi, îți redirecționează ochii, îți încrucișează brațele, trimiți semnalul că nu îți pasă de problema care a stârnit conflictul. În schimb, înfruntarea cu persoana care vorbește, încuviințarea din cap și păstrarea contactului vizual demonstrează că ești prezent și gata să asculți.

5. Aduci în discuții terțe persoane

Încolțirea partenerului tău este o modalitate sigură de ai spori capacitatea de apărare.

„Nu este nimic mai rău decât să spui că altcineva este de acord cu punctul tău de a vedea în timpul unei dispute. Acest lucru îl poate face pe partenerul tău să se simtă extrem de judecat și singur, ca să nu mai vorbim, creează potențialul unui conflict secundar inutil ' , spune psihoterapeutul Jennifer Teplin.

Teplin recomandă, de asemenea, evitarea conflictelor în spații publice pentru a nu avea opinii nesolicitate.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii