De ce cuplurile fericite NU se expun pe Facebook și Instagram?

Cu ajutorul rețelelor de socializare ne creâm o imagine a noastră personală dar și a cuplului, cuantificăm cât suntem de populari, cum suntem văzuți de ceilalți și unde ne aflăm din punct de vedere social. Iată de ce cuplurile fericite NU se expun pe Facebook/Instagram:

Sunt cel puțin 6 motive demonstrate, conform cărora cuplurile fericite evită să-și expună în social media aspecte din viața lor amoroasă. Iată de ce:

1. Îți distorsionezi singur imaginea asupra vieții tale de cuplu, începi să o vezi prin ochii celorlalți, uitând că ceilalți văd oricum o imagine parțială si „prelucrată'. „Cu alte cuvinte, dacă nu primim acel extaz din ariile vieţii despre care noi credem că sunt responsabile pentru mulţumirea emoţională, căutăm acest sentiment altundeva. Cel mai des întâlnit, acest lucru vine de la cum credem noi că percep ceilalţi oameni situaţia în care suntem. Dacă ne convingem că alţi oameni văd relaţiile noastre că fiind fericite, suntem mai fericiţi în ceea ce le priveşte, pentru că în mod subconştient ne influențează, ne schimbăm punctul de vedere’, explică psihologul Angela Nuțu.

2. Atunci când eşți fericit cu viaţa ta (sau cu o relaţie) eşți în mod natural mai prezent pentru ea. Îţi vine mai rar să faci poze sau să-ţi verifici noutăţile de pe social media. Nu e ca şi cum nu faci lucrurile astea niciodată, ci doar că… atunci când viaţa te face atât de fericit, de ce să te laşi distras de asta?’, explică specialistul.

3. Oricărui cuplu ce îşi păstrează argumentele intime sau certurile în offline, îi este întotdeauna mai bine. Indiferent de context, nicio problemă nu s-a rezolvat cu bine prin spălatul rufelor în public, în faţa tuturor prietenilor de pe Facebook (şi a familiei).

4. Relaţia lor îi validează, aşadar nu trebuie să caute acel sentiment în exterior. Cu alte cuvinte, se pare că nu prea are farmec să faci constant actualizări despre relaţie. Bucuria lor este aceea de a fi împreună, nu de a posta despre a fi împreună.

5. Nu ai nimic de dovedit. Nu se folosesc unul de celălalt pentru a demonstra lumii că sunt fericiţi, demni de iubire, valoroşi şi atractivi. Sunt împreună pentru că vor ei să fie așa, nu pentru că problemele lor bine înrădăcinate îi determină să stea împreună’, declară Angela Nuțu.

6. Cercetările arată că oamenii care folosesc mai puţin social media sunt, în general şi per total, mai fericiţi. Oamenii care stau o săptămână fără Facebook sunt semnificativ mai fericiţi. Depresia poate fi legată de folosirea în exces a social media, din cauza teoriei de comparaţie socială. Folosirea intensă, exagerată a social media este în mod obişnuit asociată cu lipsa sănătăţii mentale. Merge la nesfârşit. Aşadar nu este vreo surpriză că s-ar putea scurge această nefericire si în relaţiile noastre interpersonale’, explică psihologul.

Sfaturile psihologului Angela Nuțu pentru cei care-și trăiesc viața numai în social media

Trăim astăzi mai mult ca oricând într-o eră a informației. Dar haideți să păstrăm acest lucru exact așa cum este – adică drept un avantaj și nu un alt lucru de care să devenim dependenți. Să păstrăm avantajele faptului că suntem întotdeauna la un click distanță de orice și oricine, dar să ne păstrăm mai aproape de noi înșine! Adevărata validare nu vine din niciun click sau like, în ultimă instanță nici măcar de la familie sau din relația ta offline, ci din interiorul tău. Păstrează contactul cu tine, cunoaște-te, recunoaște-ți trăirile, nevoile, valorile,” spune specialistul.

Foto> 123rf

Citeste și:

Cum recunoşti un escroc sentimental?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii