Lu Cozma canta pentru familiile din comunitatile rurale

Incepand cu aceasta luna, artista britanica Lu Cozma se va alatura Organizatiei World Vision Romania in efortul de a asigura bunastarea durabila a copiilor si familiilor din comunitatile rurale din Romania. Albumul “RED” al artistei britanice poate fi acum achizitionat de pe site-ul www.CharityGift.ro, la pretul de 25 de lei, iar suma va fi donata in proportie de 100% Organizatiei World Vision Romania. Evenimentul marcheaza inceputul unei serii de actiuni social-caritabile pe care artista le sustine alaturi de World Vision.

Dupa un prim contact cu peisajul caritabil din Romania, in anul 1992, cand a lucrat in cadrul unui orfelinat din Vaslui, artista britanica Lu Cozma stabileste o colaborare pe termen lung cu Organizatia World Vision Romania.

Acest lucru vine ca o consecinta fireasca a faptului ca Lu traieste de 2 ani in Romania, dar si a intentiei sale de a se implica activ in proiectele organizatiei. Organizatia World Vision nu a fost aleasa intamplator, ci datorita afinitatii speciale a artistei fata de tipul de probleme pe care acestia isi concentreaza eforturile. Donatia de 100% a sumei obtinute din comercializarea CD-ului artistei pe www.CharityGift.ro reprezinta prima etapa a acestei colaborari.

Aceasta etapa va consta in sprijinul acordat unui grup folcloric talentat de copii, in editarea unui CD de prezentare cu cele mai bune piese din repertoriu. Aceasta initiativa face parte din proiectul „Dor de Traditii”, un proiect mai amplu prin care World Vision Romania incurajeaza si sprijina copiii de la sate in promovarea traditiilor, dansurilor, cantecelor si mestesugurilor romanesti.

“Suntem incantati de inceputul acestei colaborari cu artista Lu Cozma. Speram ca aceasta sa fie de lunga durata si sa reusim sa promovam cat mai multi copii talentati din proiectele pe care le desfasuram. Lu Cozma va fi o sustinatoare si o purtatoarea de mesaj entuziasta pentru copiii din mediul rural, multi dintre acestia confruntandu-se cu lipsurile materiale, accesul scazut la o educatie de calitate, saracia in toate formele ei. Pe ei trebuie sa-i ajutam, sa-i incurajam si sa-i pregatim pentru a deveni o „voce” si a produce o transformare durabila in viata lor si a comunitatilor din care provin”, a declarat doamna Anita Delhaas, Director National World Vision Romania.

La propunerea World Vision Romania, artista britanica a acceptat cu entuziasm sa sprijine grupul folcloric de copii “Colinda”. Cumparand albumul "RED”, veti contribui alaturi de Lu la perpetuarea datinilor romanesti preluate de copii de la bunicii si parintii lor pentru a le transmite mai departe catre marele public.

Albumul “RED” al artistei britanice Lu Cozma este disponibil pe site-ul proiectului de voluntariat CharityGift.ro, primul magazin online in care toate produsele contin o donatie, fara adaosuri de pret. Fondurile obtinute din vânzarea albumului vor fi folosite 100% pentru realizarea CD-ului „Cantecele Baraganului” in interpretarea grupului de copii „Colinda”.

Anul 2010 este un an special pentru World Vision, care implineste 20 de ani de activitate in Romania. In prezent, organizatia lucreaza in peste 200 de comunitati rurale si urbane din Bucuresti (sector 5) si judetele Cluj, Constanta, Dolj, Iasi, Ialomita, Valcea si Vaslui. Proiectele desfasurate au in centrul atentiei copiii si se realizeaza printr-un parteneriat activ cu comunitatea locala. Sub sloganul “De 20 de ani pentru copii”, primavara aceasta, World Vision pregateste o serie de actiuni speciale in Bucuresti si Ialomita, pentru a marca cei 20 de ani de activitate in Romania.

Lu prezinta colaborarea cu World Vision in contextul natural al gestului implicarii: “Un gest simplu, cum ar fi cel de a sprijini World Vision, are o diferenta enorma asupra unui copil cu probleme. Complicat? Consuma timp? Deloc! E la fel de firesc ca a-ti culca copilul seara in patut, sau a da un telefon rapid unei persoane dragi. Dureaza la fel de putin… Cateva minute de planificare si apoi treci la actiune, fireste.”
 

Citeste despre artista in articolul Lu Cozma: muzica britanica in Romania!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri