Licitaţie ARA Art cu peste 100 de lucrări de artă clasică şi de avangardă

Licitaţie ARA Art cu peste 100 de lucrări de artă clasică şi de avangardă

Miercuri, 9 aprilie, ora 19.00, ARA Art Collection organizează o licitaţie cu tema Clasicitate versus Avangardă. În cadrul evenimentului se vor reuni peste 100 de lucrări de artă plastică şi decorativă sub semnatura unor artişti remarcabili din perioade de creaţie începând cu secolul 19 până în prezent.

Una din piesele cheie ale licitaţiei este „Pe Malul Senei' de Nicolae Grigorescu.

Lucrarea este inspirată de perioada petrecută de autor la studii la Şcoala de Belle-Arte la Paris, unde îşi desăvârşeşte educaţia pictorală prin asimilarea unor modalităţi artistice inovatoare pre-mergătoare stilului impresionist.

Parcursul artistic al lui Grigorescu demonstrează o afinitate specială pentru peisaj, prin abordarea unei diversitaţi de teme ale genului. „Pe Malul Senei' este una din compoziţiile sale de referinţă ce codifică nota specifică a colțului de lume surprins în ulei pe lemn. În plus, din opera aceluiaşi autor, va fi expusă spre licitaţie şi o compoziţie de cărbune pe hârtie cu titlul Femeia cu Voal'.

Expoziţia este completată de lucrări ale autorilor Nicolae Tonitza (48. Copacul, opera realizatăîn tuş), Lucian Grigorescu (50. Veneţia, guaşă vernisată pe hârtie; 87. Balcic, pictura realizatăîn ulei pe carton), Stefan Luchian (61. Bachus, tehnică mixta: conte şi acuarelă pe hârtie), Nicolae Dărăscu (49. Veliere la Ţărm)şi mulţi alţii.

De asemenea, Ara Art Collection oferă spre licitaţie două lucrări de artă plastică ale Reginei Maria:Irişi (poziţia 37) şi Maci (poziţia 38), realizate în acuarelă pe hârtie şi semnate dreapta sus, cu negru – MARIE.

Din zona curentelor avangardiste, Ara Art Collection anunţă prezenta unor lucrări ale unor artişti de referinţăprecum: Jules Perahim(100.Himere,compoziţie suprarealistărealizatăîn ulei pe pânză), Hans Mattis Teutsch (103. Flori de suflet, lucrare în ulei pe carton, semnatăîn monogramă) şi mulţi alţii.

Consultanţa de specialitate pentru lucrările prezente în licitaţie este oferită de Corina Sandu, istoric de arta, de Doina Punga, Profesor Universitar Doctor în Istorie şi Expert în arta, de Dr. Conf. Ariadna Zeck, expert în artă şi de alţi specialişti naţionali şi internaţionali care au dat expertiza unor lucrări intrate în licitaţie.

Lucrările şi detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Arta şi Casei de Licitaţii ARA Art Collection, www.araart.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse