Legenda Bitcoin, Mircea Popescu, ar fi fost găsit mort

Veteranul Bitcoin, cercetătorul crypto și antreprenorul Mircea Popescu ar fi murit înecat în Costa Rica.

Tuur Demeester, investitor crypto experimentat și autor al cărții Bitcoin Reformation, a împărtășit pe Twitter că unul dintre cei mai semnificativi susținători ai Bitcoin, Mircea Popescu, ar fi murit.

Potrivit presei locale din Costa Rica, CRHoy, un turist în vârstă de 43 de ani s-a înecat pe plaja Hermosa din provincia Puntarenas, Costa Rica. În ciuda faptului că regretatul turist este „polonez', presa din Costa Rica îl numește Mircea Popescu.

„Tatăl conceptului de «Bitcoin Maximalism» ar putea fi mort. Nu-mi amintesc dacă Mircea era de fapt polonez sau român și au nume comune, dar se știa că se află în acea parte a lumii. Dacă ştirea se dovedeşte a fi adevărată, o mulţime de Bitcoini ar putea fi pierduţi pentru totdeauna, iar piaţa ar putea primi o lovitură serioasă', a declarat John Carvalho, gazda unui podcast celebru pe Bitcoin.

Pe 24 iunie, o mulțime de mesaje au apărut pe site-urile tematice. Dezvoltatorul web Diana Coman a confirmat moartea domnului Popescu pe blogul ei Ossa Sepia. Jurnaliștii au adăugat că turistul numit Mircea Popescu a fost găsit întins pe plajă de către paramedicii Crucii Roșii din Costa Rica în primele ore ale dimineții din 23 iunie. Din păcate, nu l-au putut salva.

Cine a fost Mircea Popescu?

Antreprenor, investitor, autor și cercetător, Mircea Popescu a crescut în Cluj-Napoca și a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica și Egipt.

În 2008 a lansat Trilema, un blog pe probleme sociale și personale. Începând din 2012, el scria despre Bitcoin (BTC) și criptomonede. În aprilie 2012 a fondat unul dintre primele servicii de tranzacționare Bitcoin, MPEx. Serviciul a fost investigat de SEC din SUA. Omul din spatele comunității criptografice, Mircea Popescu a insistat că este singura persoană care deține vreodată un milion de Bitcoin (BTC). Asta înseamnă că aceasta ar fi avut 34 de miliarde de dolari.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri