BACALAUREAT 2021. Ce subiecte au picat la proba de limba și literatura română?

BACALAUREAT 2021. Ce subiecte au picat la proba de limba și literatura română?

Unul dintre cele mai importante examene ale maturității este bacalaureatul. Astăzi, absolvenții claselor a XII-a susțin prima probă, cea la limba și literatura română. Cei 130.000 de elevi înscriși pentru a susține Bacalaureatul anul acesta au avut o mare surpriză la punctul al treilea de pe foaia de examen.

Elevii care au terminat un profil real au avut la prima parte a examenului un subiect la prima vedere, un text de Șerban Cioculescu, „Viața lui I.L. Caragiale', iar cei de la profilul uman au avut un text de Elena Văcărescu – „Ani de copilărie', în vol. „Memorii'

Pentru ambele profile, subiectul doi a constat în analiza unei poezii scrise de Ion Voinea, cei de la real au avut de comentat poezia „Drum', iar cei de la uman, poezia „Orizonturi'.

Subiectul al III-lea, cel care de cele mai multe ori face diferența la nota finală a fost o surpriză. Anul aceasta, elevii care au terminat profilul uman au avut de făcut un eseu în care să scrie „particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată', iar cei de la real au avut de enunțat particularitățile unei nuvele studiate.

Anul acesta, din cauza pandemiei, Ministerul Educației a eliminat câteva aspecte din programa examenului de Bacalaureat, însă nu au fost mari modificări față de anul trecut. Prin urmare, subiectul al treilea a rămas în continuare faimosul eseu în care elevii își vor putea dovedi măestria în ale scrisului, acesta conducând către nota finală a examenului scris.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri