BACALAUREAT 2021. Ce subiecte au picat la proba de limba și literatura română?

Unul dintre cele mai importante examene ale maturității este bacalaureatul. Astăzi, absolvenții claselor a XII-a susțin prima probă, cea la limba și literatura română. Cei 130.000 de elevi înscriși pentru a susține Bacalaureatul anul acesta au avut o mare surpriză la punctul al treilea de pe foaia de examen.

Elevii care au terminat un profil real au avut la prima parte a examenului un subiect la prima vedere, un text de Șerban Cioculescu, „Viața lui I.L. Caragiale', iar cei de la profilul uman au avut un text de Elena Văcărescu – „Ani de copilărie', în vol. „Memorii'

Pentru ambele profile, subiectul doi a constat în analiza unei poezii scrise de Ion Voinea, cei de la real au avut de comentat poezia „Drum', iar cei de la uman, poezia „Orizonturi'.

BAC romana 1SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Subiectul al III-lea, cel care de cele mai multe ori face diferența la nota finală a fost o surpriză. Anul aceasta, elevii care au terminat profilul uman au avut de făcut un eseu în care să scrie „particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată', iar cei de la real au avut de enunțat particularitățile unei nuvele studiate.

Anul acesta, din cauza pandemiei, Ministerul Educației a eliminat câteva aspecte din programa examenului de Bacalaureat, însă nu au fost mari modificări față de anul trecut. Prin urmare, subiectul al treilea a rămas în continuare faimosul eseu în care elevii își vor putea dovedi măestria în ale scrisului, acesta conducând către nota finală a examenului scris.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri