Legea salarizării aduce o schimbare majoră. Uite ce se va întâmpla cu tichetele de masă

legea salarizarii retrage tichetele de masa

legea salarizarii retrage tichetele de masa

Legea salarizării a fost intens dezbătută, iar luni, aceasta a fost făcută publică. Noua lege a salarizării vine cu câteva modificări substanțiale, inclusiv în ceea ce privește acordarea tichetelor de masă.

Foarte multe persoane primesc în fiecare lună tichete  de masă, însă noua lege a salarizării prevede retragerea acestora din circulație. Mai exact, tichetele de masă vor dispărea, acestea fiind înlocuite cu o indemnizație de hrană anuală, potrivit mediafax.ro. Această indemnizația va avea valoarea a două salarii minime pe economie brute în cazul tuturor angajaților, excepție făcând cei care își desfășoară activitatea în domenii ca apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.

Această modificare se regăsește în articolul 18 al legii salarizării. Acesta articol îi obligă pe angajatori să acorde “indemnizaţii de hrană anuale la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată”.

Legea salarizării urmează să fie depusă în Parlament și se dorește ca aceasta să fie adoptată cât mai repede, pentru ca modificările și creșterile salariale să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie 2017.

Foto: libertatea

Citește și:

De astăzi vom avea o nouă bancnotă în circulație

Salariile profesorilor se măresc de la 1 februarie! Câți bani în plus vor primi

Cei care se întorc mai repede la muncă după ce au devenit părinți vor primi mai mulți bani de la stat

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri