Lansare de carte: „Trei femei” de Stelian Turlea

Prezinta: Bianca Burta-Cernat, Alex Stefanescu, Daniel Cristea-Enache

Trei femei, Stelian Turlea, Editura Cartea Romaneasca

„Avem niste vieti neinsemnate, obisnuia sa spuna mama mea, peste care a venit un razboi mondial, apoi comunistii care au schimbat un regim si visele ei au ramas neimplinite. Dar cu toate astea, continua ea, nimeni n-are dreptul sa ne distruga. M-am gindit sa va spun o poveste care ar putea fi adevarata, in care trei generatii de femei poarta pe umeri vina celei dinainte, cum am auzit cind eram prunc, o poveste cu femei fara de care lumea noastra n-ar mai fi cum este. M-am gindit ca toate cite s-au petrecut cu noi intr-o jumatate de secol sa fie vazute prin ochii lor, cu maruntele zbateri de fiecare zi si cu puterea lor de a indura, fara de care n-am fi rezistat.”
Stelian Turlea

„Autor a zeci de carti, prozator si publicist ultraprofesionist, Stelian Turlea indeplineste principala obligatie pe care o are cine scrie si anume aceea de a nu-l plictisi pe cititor.”
Alex Stefanescu

„In cazul lui Stelian Turlea, dexteritatea narativa – sau profesionalismul, cu un cuvint la fel de discreditat, in chip bizar, in lumea literara dimboviteana – face ca autorul sa pianoteze la fel de atragator in partitura pur aventuroasa a pubertatii (romanele cu Daniel), ca si in cheia sentimentala a maturitatii inca ingenue, in situatii sociale dramatice, precum cele din decembrie 1989, ca si in psihoza introvertirii traumatizate, in contextul anchetei detectivistice, ori in tipare de basm potrivite pe organismul interlop al mediului valah in tranzitie.”
Dan C. Mihailescu

„Ceea ce surprinde in scrisul lui Stelian Turlea este diversitatea registrelor prozastice. Excelent profesionist, autorul abordeaza specii diferite si subvariante distincte ale aceluiasi gen. Romanul politist si romanul pentru copii (cu deschidere, voita, catre perceptia unui public matur), romanul de dragoste si cel politic-istoric sint abordate si conduse, de fiecare data, pe cite un vector specific.”
Daniel Cristea Enache

Stelian Turlea, jurnalist, scriitor

Stelian Turlea s-a nascut la 6 ianuarie 1946.
■ A urmat studii de filologie (1968) si filosofie (1976), la Bucuresti.
■ A fost aproape trei decenii redactor de politica externa (Revista Lumea), a condus, dupa 1989, revistele Lumea, Zig-Zag, apoi ziarul Meridian si a lucrat in televiziune, ca sef al departamentului de stiri al Antenei 1.
■ Din 1996 lucreaza la ProTV, din 2000 este si editor senior al Ziarului de duminica.
■ Lucrarile sale includ douasprezece romane, zece carti de publicistica, noua carti pentru copii si doua traduceri.
■ A ingrijit o serie de albume despre Bucurestiul din vremea lui Carol I (in trei volume); despre lucrarile publice in vremea lui Carol I, despre Palatul Patriarhiei, Palatul regal si cronica restaurarii Palatului vechi al BNR.
■ A cistigat Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii (2003), Premiul Asociatiei Editorilor din Romania pentru literatura pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociatilor Scriitorilor din Bucuresti (2007).
■ A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii in 2000 si Premiul AER pentru roman in 2003.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Stiri