Lampa UV din saloanele de manichiură, pericol pentru sănătate?

Manichiura și pedichiura clasică pierd teren în fața manichiurii semipermanente sau cu gel, realizată cu ajutorul lampelor pe bază de ultraviolete. Discuțiile în legătură cu acestea sunt  controversate.

Ai toate argumentele să optezi pentru o manichiură/pedichiură cu gel sau semipermanentă. Are o rezistență îndelungată, ca aspect are o strălucire aparte și nu trebuie să aștepți deloc pentru a se usca. Există însă o problemă: în contextul discuțiilor referitoare la efectele nocive ale lămpilor UV în saloanele de bronzare, s-a făcut legătura și cu lămpile UV din saloanele de manichiură.

În ceea ce privește saloanele de bronzare, răspunsul dermatologilor este unanim: nu vă apropiați de ele!. În schimb, în cazul celor de manichiură lucrurile se schimbă.

Nu au existat studii care să indice clar că cele câteva secunde în care mâinile stau sub lampa UV ar putea duce la apariția cancerului. De altfel, cele realizare au ajuns la concluzia ca ar fi nevoie de un timp îndelungat de expunere a pielii pentru ca aceste raze să pătrundă adânc în piele. Ceea ce, în cazul unei manichiuri/pedichiuri, nu se întâmplă. Există însă voci care susțin că sunt nocive.

Ce măsuri suplimentare poți lua?

Așa că, pentru că uneori chiar nu face rău să fii prevăzător, specialiștii în dermatologie și cosmeticienii au gândit câteva măsuri pe care le-ai putea urma. Asta dacă vrei o astfel de manichiură/pedichiură, dar îți dorești, în același timp, să-ți și protejezi pielea.

Sigur că cea mai eficientă metodă de protecție este să te reîntorci la manichiura clasică. Dar poate nu ai timpul necesar sau, pur și simplu, nu îți place lookul final. Iată ce poți să faci:

  1. Aplică pe mâini o cremă cu protecție solară maximă și rezistentă la apă cu 40 de minute înainte de a ajunge la salon. Astfel, aceasta va avea timpul necesar pentru a intra în piele.
  2.  Poți folosi mănuși negre, din plastic, care să fie decupate doar în zona unghiilor.
  3. Optează pentru locuri în care se folosesc lămpi cu lumină LED, și nu lumină UV. Și tehnologia LED are același efect, de întărire a lacului de unghii.
  4. O extra-măsură ar fi să apelezi la acest tip de manichiură doar în situații speciale: un eveniment important sau pentru vacanțe. Atunci ai nevoie de o manichiură rezistentă, care să nu-ți creeze surprize neplăcute.

Citește și: Transpirația nocturnă ne pune viața în pericol?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate