Justin Bieber suferă de o boală „momentan incurabilă”. „Mi-a afectat pielea, funcțiile creierului, energia și sănătatea în general”

Justin Bieber

Artistul Justin Bieber (25 de ani) a dezvăluit recent că a fost diagnosticat cu boala Lyme, infecție cauzată de o bacterie purtată în general de căpușe.

Justin Bieber suferă de o boală „momentan incurabilă”. „Mi-a afectat pielea, funcțiile creierului, energia și sănătatea în general”

Cântărețul a făcut informația publică printr-un mesaj postat pe contul său personal de Instagram, miercuri, 8 ianuarie 2020.

„În timp ce o mulțime de oameni spuneau continuu că Justin Bieber arată ca naiba, se droghează, etc., n-au reușit să realizeze că am fost diagnosticat cu boala Lyme.

Nu doar asta, dar am și un caz sever de mononucleoză cronică care mi-a afectat pielea, funcțiile creierului, energia și sănătatea în general”, a scris solistul, potrivit CNN.

„Toate cele menționate mai sus vor fi explicate în detaliu într-o serie de documentare pe care le voi publica în mediul online, pe YouTube, în perioada următoare”, continuă Justin, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

„Puteți afla, așadar, cu ce m-am luptat până acum, ce am DEPĂȘIT! Au fost câțiva ani grei, dar în care mi-a fost administrat tratamentul corespunzător pentru a ajuta simptomele acestei boli momentan incurabile. Voi reveni curând mai bine decât niciodată.”

Noile informații au apărut imediat după ce artistul a lansat primul single solo după nu mai puțin de 4 ani, Yummy.

Justin Bieber formează în prezent un cuplu cu modelul internațional Hailey Baldwin (23 de ani). Perechea s-a căsătorit pe 30 septembrie 2019, în Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii.

Boala Lyme

Boala Lyme este produsă de bacteria Borrelia burgdorferi şi poate fi transmisă la om prin muşcătura unei căpuşe infectate, potrivit ReginaMaria.ro.

Eşti mai expus să faci boala Lyme dacă ieşi la iarbă verde sau faci drumeţii în zonele cu iarbă şi tufişuri.

În România sunt recunoscute anumite zone cu o incidenţă mai mare a bolii, în special în partea de nord a ţării, în judeţele Sibiu, Harghita, Satu Mare, Sălaj, Alba, Botoşani şi Braşov*, mai relatează aceeași sursă.

Doar capuşele care sunt ataşate de pielea ta şi se hrănesc cu sânge 36-48 ore pot transmite bacteria care va intra prin piele şi va ajunge în sânge. Îndepărtarea cât mai precoce a acesteia poate preveni infectarea.

Boala Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei le mimează pe cele ale altor boli.

Simptomele şi semnele tipice includ febra, cefaleea, oboseala şi o iritație caracteristică numită „eritem migrator”.

Netratată, infecţia poate afecta articulaţiile, inima şi sistemul nervos. Cele mai multe cazuri de boală Lyme pot fi tratate cu succes cu antibiotice.

Mononucleoză cronică

Mononucleoza este cauzată de virusul Epstein-Barr, care face parte din familia virusurilor herpetice, potrivit Medlife.ro.

Virusul se regăsește în mucus și salivă și poate fi transmis prin contactul cu saliva unei persoane infectate.

Simptomele tipice ale mononucleozei infecțioase apar, de obicei, între patru și șase săptămâni de la contactarea virusului EBV.

Simptomele se pot dezvolta încet și nu apar mereu în același timp. Aceste simptome includ: oboseala extremă; slăbiciunea musculară; febra; durerile în gât; durerile de cap și corp; umflarea ganglionilor limfatici; umflarea ficatului și/sau splinei; eczemele/erupțiile cutanate; scăderea apetitului.

Foto: Instagram

Citește și:

Cele mai amuzante mesaje din mediul online după separarea ducilor de Sussex de familia regală

Prima reacție a reginei Elisabeta a II-a după ce ducii de Sussex au decis să devină independenți

Prințul Harry și Meghan Markle, prima apariție publică din 2020. Ce au descoperit specialiștii în limbajul trupului?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete