Județul Călărași, număr record de locuri rămase libere după repartizarea computerizată

locuri libere după repartizarea computerizată

Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate de Ministerul Educației săptămâna trecută, iar în urma afișării listelor, reprezentanții din educație au constatat că există zone din țară în care foarte multe locuri au rămas libere.

Dacă în liceele din București concurența a fost una foarte mare, iar locurile au fost ocupate în totalitate, nu același lucru s-a întâmplat și în județul Călărași. După afișarea rezultatelor repartizării computerizate, în unitățile de învățământ au rămas libere 638 de locuri. Cele mai multe locuri libere au rămas la specializări ca agricultură, economic, mecanică, electric şi electronic automatizări, potrivit adevarul.ro.

Foarte mulți elevi s-au găsit în situația de a nu fi repartizați la nicio unitate de învățământ, chiar dacă mediile lor de admitere erau destul de mari, iar acest lucru s-a întâmplat din cauza completării într-un mod greșit a listelor cu opțiunile. Pentru elevii nerepartizați, în perioada 19-21 iulie vor fi soluționate cazurile speciale, iar pe data de 8 septembrie 2017, Ministerul Educației va organiza o nouă etapă a repartizării computerizate.

În cadrul etapei organizate în toamnă, elevii care nu s-au înscris la repartizarea computerizată din vară sau care nu aveau situația școlară încheiată vor avea ocazia de o ocupa un loc în cadrul unei unități de învățământ.

Numărul foarte mare de locuri rămase libere după repartizarea computerizată nu este singurul record negativ al județului Călărași. Tot aici au fost obținute doar două medii de 10, iar un elev a fost eliminat în timpul probei la matematică.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Vacanța de vară poate avea efecte negative asupra copiilor. Cum este posibil acest lucru?

Elevii români vor învăța după manuale de calitate europeană

O elevă româncă a uimit pe toată lumea. Aceasta a obținut la Bacalaureatul francez o notă mai mare decât cea maximă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie