Elevii români vor învăța după manuale de calitate europeană

Parteneriatul dintre Grupul Editorial Art și Klett Gruppe din Germania va aduce în școlile din România manuale de calitate europeană, începând cu manualele pentru clasa a V-a din această toamnă.

manuale de calitate europeană

În prezența presei, contractul de parteneriat a fost semnat de Dan Iacob, director general al Grupului Editorial Art, și de Philipp Haussmann, CEO Klett Gruppe din Germania. A fost, de asemenea, prezent Bojan Vrtaç (Slovenia), CFO Klett Gruppe Europa de Est. Editura nou creată se numește Art Klett.

Manuale de calitate europeană editate de Art Klett

Manualele și materialele auxiliare concepute în cadrul parteneriatului se adresează grupei de vârstă de la 6 la 18 ani (clasele 0-XII). Este planificată extinderea și pe piața preșcolară. Noua editură creată include în proiectele sale și dezvoltarea de manuale digitale europene, care vor cuprinde peste 400 de aplicații multimedia. Manualele și materialele auxiliare vor fi realizate de autori români, precum și de autori străini, valorificând experiența europeană pe care Klett Gruppe o aduce în cadrul parteneriatului.

Grupul editorial Art include editurile Arthur, YoungArt, Paladin, Art și Art Educațional.

Klett Gruppe, fondat cu 125 de ani în urmă ca afacere de familie. Astăzi deține 67 de companii în 15 țări, printre care Franța, Spania, Croația, Serbia și Bulgaria. Este cel mai puternic editor de carte educațională din Europa.

Ce înseamnă parteneriatul Art Klett

Având în vedere specificul de limbă și curricular al fiecărei țări, autorii manualelor sunt, în principiu, din țările respective. Excepție fac cărțile de limbi străine al căror studiu este uniformizat în întreaga Europă.

Grafica, ilustrația, paginarea sunt domenii în care nu există limite de limbă, deci proiectele cela mai reușite sunt preluate la nivel internațional.

În domeniul cărții digitale, există softuri elaborate, testate și aflate în continuă actualizare care pot fi implementate pe orice piață europeană, deci și la noi.

Dincolo de avantajul de a putea oferi elivilor din România manuale de calitate europeană, parteneriatul este o oportunitate pentru specialiștii de la toate nivelurile. Autorii, graficienii, DTP-iștii, informaticienii vor putea face schimburi de idei și experiență. Vor putea, de asemenea, să participe la proiecte internaționale, ceea ce îi avantajează din punct de vedere profesional.

În toamna aceasta, elevii din clasa a V-a vor fi primii care vor avea șansa să beneficieze de cele mai noi și mai moderne manuale și materiale auxiliare de la Art Klett.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie