“Am avut cancer de trei ori dar de data asta este terminal și îmi e greu să-mi ascund durerea de copiii mei”

Viața acestei femei este o poveste de nespus, de neînchipuit greu de imaginat: o asistentă diagnosticată cu cancer de trei ori. La finalul anului trecut i s-a spus că ultima ei tumoră este în stadiu terminal.

Helen Crawford a descoperit că are cancer la tiroida în 2014, la doar câteva luni după nașterea fiicei ei mai mari, Lily, acum în vârstă de opt ani. Un an mai târziu, a fost diagnosticată cu cancer de sân în timp ce era însărcinată cu fiicele ei gemene, Robyn și Scarlett.

Are doar 39 de ani, locuiește în Scoția, iar ultimii ei ani sunt decupați, parcă, dintr-un film de groază. A suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea fiecărei tumori, iar după o chimioterapie istovitoare plus radioterapia și cinci ani de tratament cu supresoare de estrogeni, anul 2020 a venit pentru Helen cu o veste binemeritată, și anume cancerul se află în remisie. Cancerul se vindeca. Era speranța de care se agățau cu toții…

Soarta, însă, este absolut nemiloasă cu unii dintre noi. Cu doar câteva zile înainte de Crăciunul anului trecut – în urma unei radiografii pentru o durere banală în piept – medicii i-au dat lovitura devastatoare: a apărut un alt cancer de sân secundar, care este… incurabil.

Helen, (mamă a trei copii) a declarat: „Eram singură în spital când am aflat, cu doar câteva zile înainte de Crăciun. Sunt asistentă, așa că am știut că dacă mi s-a răspândit la oase, nu se mai poate vindeca. Statisticile sunt îngrozitoare iar speranța de viață cu cancerul de sân secundar este mică. Este îngrozitor. Încerc să nu mă gândesc prea mult…”

Sunt atât de multe femei, tinere ca mine – care nu pot vorbi despre asta pentru că este foarte greu – și care, la fel ca și mine, au copii mici. Este dureros să mă gândesc la asta.” Apoi a adăugat: „Am fost paralizată de frică, apoi, în următorul minut mi-am șters lacrimile pentru că trebuia să fiu curajoasă și să ascund totul să nu vadă fetele mele'.

Simptomele resimțite de Helen anul trecut au fost pierderea poftei de mâncare, greață, oboseală, durere în oase sau fracturi, dispnee, dureri de cap sau probleme de memorie.

Helen este acum hotărâtă, să intre într-un studiu clinic care îi va prelungi viața pentru a-și putea vedea fetițele crescând.

În România, în anul 2020, au fost diagnosticate 98.886 de cancere. Dintre acestea, aproape 40.000 au fost cauzate de stilul de viață nesănătos al pacienților, precum și din cauza factorilor de mediu precum poluarea. România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește procentul din PIB alocat Sănătății. Astfel, în 2021, guvernanții au alocat 5.6% din PIB, în vreme ce media europeană este de 11%.

Sursa: https://www.thescottishsun.co.uk/fabulous/8342016/secondary-breast-cancer-nurse-terminal-ayrshire/

Foto: https://lifewitheverybreath.com/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului