(P) I’Velo te premiază în Săptămâna Mobilității

IVelo te premiază în Săptămâna MobilitățiiSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 2)

În Săptămâna Mobilității, o campanie anuală a Comisiei Europene care promovează mobilitatea urbană curată și durabilă, IVelo te premiază pentru că ai grijă de orașul tău și alegi bicicleta pentru transportul zilnic.

În săptămâna 16 – 22 septembrie, poți câștiga 21 de abonamente I’Velo lunare pentru trotinete și biciclete, pentru că alegi bicicleta pentru transportul zilnic.

I’Velo te premiază în Săptămâna Mobilității

La acest concurs se pot înscrie toate persoanele care achiziționează un serviciu I’Velo, detaliate aici https://bit.ly/3iRjVOI.

De 200 de ani, bicicleta rezistă alături de noi și oricâte sute de ani s-ar aduna, vom avea mereu motive serioase pentru a păstra bicicleta în viețile noastre.

În timpul crizei actuale, obiceiurile de mobilitate urbană s-au schimbat peste tot în lume și au apărut deja efectele pozitive pentru performanța sistemelor de mobilitate și pentru mediu: munca la distanță și ciclismul.

Asociația Green Revolution, prin proiectele de bike-sharing dezvoltate începând din 2009, a sprijinit și sprijină autoritățile publice și locale în dezvoltarea unor sisteme de  transport sustenabil, precum și în realizare politicilor necesare menținerii acestor sisteme.

„Misiunea noastră este să promovăm mersul pe bicicletă ca mijloc de transport în beneficiul populației și să promovăm bicicleta ca un simbol global unificator, accesibil tuturor.

Ne  dorim, prin proiectele noastre de biciclete, să convingem cât mai multe persoane că bicicleta poate fi un mijloc de transport utilitar, dar și un mijloc de relaxare, vital într-o capitală ca a noastră.

Bicicleta reprezintă o soluție pentru diminuarea impactului uman asupra climei și o tranziție către un mediu mai curat și o societate mai sănătoasă”, Raluca Fiser, Președintele Asociației Green Revolution.

Mersul pe bicicletă este și una dintre cele mai sănătoase  și sustenabile abordări ale vieții cotidiene.

Conform Mental Health Foundation, mersul pe bicicletă poate avea același efect pozitiv ca tratamentul medicamentos sau terapia și este una dintre cele mai sigure metode de a îmbunătăți condiția cardiovasculară.

De asemenea, ciclismul îmbunătățește echilibrul și coordonarea, având un impact pozitiv și asupra imunității.

Tot bicicleta este folosită în combaterea obezității și a bolilor asociate acesteia, precum diabetul. Studiile arată că nivelurile de glicemie au scăzut cu aproape jumătate într-o perioadă de 24 de ore după o plimbare cu bicicleta de intensitate moderată timp de o oră.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, prin folosirea bicicletei, se previne moartea a 27.860 de cetățeni europeni anual.

În medie, bicicliștii trăiesc cu 2 ani mai mult decât cei care nu merg cu bicicleta și își iau cu 15% mai puține zile de concediu medical; bicicliștii sunt expuși, în trafic, la riscuri cu 41% mai mici decât șoferii (studio al University of Glasgow, UK, 2017).

Și pentru angajatori există mai multe beneficii, unul fiind ca un angajat care vine cu bicicleta la

serviciu are nevoie de trei ori mai puține zile de concediu medical decât unul care vine cu mașina. Cele mai noi studii demonstrează că angajații care merg cu bicicleta au cel mai mare nivel de „stare de bine” din companie corelată direct cu productivitatea, creativitatea, eficiența și implicarea lor.

În plus, cu ajutorul infrastructurii și a legislației, ciclismul poate aduce importante beneficii economice.

Conform celui mai nou raport al ECF, pe lângă beneficiile pentru sănătate, ciclismul este o industrie în sine. 

Manufactura bicicletelor aduce venituri de aproximativ 4,3 miliarde de euro, vânzarea și repararea lor generează tranzacții de aproape 1 miliard de euro, iar turismul și alte mici afaceri beneficiază și ele în urma folosirii bicicletei.

Apoi, prin renunțarea la mașini, cetățenii economisesc combustibil în valoare de aproape 3 miliarde de euro. La această sumă, se adaugă economia de resurse: pentru o bicicletă se consumă doar 2% din cantitatea de componente necesare pentru producția unei mașini.

Nu în ultimul rând, tehnologia dezvoltată pentru industria producătoare de biciclete și pentru infrastructura aferentă este estimată la 10 miliarde de euro anual.

Suplimentar, infrastructura care facilitează transportul pe biciclete generează venituri de 10 miliarde de euro pentru afacerile de pe traseul pistelor.

Mai multe informații și detalii despre proiect, găsiți accesând site-ul www.ivelo.ro.

Despre Green Revolution 

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România, ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde.

Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și responsabilitatea față de mediul înconjurător, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse