Învățătoarea blamată de români se apără: „Eu nu folosesc acest cuvânt”

Învățătoarea blamată de români se apără: „Eu nu folosesc acest cuvânt”

Ce este cel mai atrăgător la copii? Este pur și simplu frumusețea lor fizică? Este deschiderea lor spre a iubi și a fi iubiți? Energia lor, umorul lor înnăscut? Dincolo de aceste lucruri, copiii sunt frumoși pentru că posedă ceva ce am pierdut cu toții – calitatea inocenței.

La începutul lunii martie, un copil de clasa a III-a a avut parte de o experiență neplăcută. Acesta a mers la școală cu un mărțișor confecționat chiar de el pe care l-a dăruit învățătoarei. Reacția acesteia a stârnit numeroase reacții negative după ce părinții elevului au povestit prin ce a trecut micuțul.

Nicolae este cunoscut ca fiind un copil hiperactiv , dar și cu probleme de vedere. Cu toate acestea, elevul de clasa a III-a a depus un efort considerent pentru a-i oferi dascălui un mărțișor inedit, confecționat cu propriile mânuțe.

Mărțișor făcut de Nicolae

Mărțișor făcut de Nicolae

Contrar așteptărilor, gestul lui nu a fost apreciat de învățătoare și, potrivit micuțului, aceasta a spus că mărțișorul este „urât'. Ajuns acasă, copilul a fost extrem de trist și le-a mărturisit părinților că nu mai vrea să meargă la școală.

'Plângea foarte rău, tremura şi mi-a spus că i-a oferit doamnei învăţătoare acel mărţişor. Doamna când a văzut ce i-a oferit. nu a fost mulţumită, i-a adresat cuvinte foarte urâte. I-a spus în faţa copiilor, colegilor, că tu nu ai un leu, eşti sărac', a declarat Ionuț Bălașa, tatăl copilului.

Avantaje Martie 2021

Acesta nu este singurul incident petrecut la clasa doamnei învățătoare. În urmă cu două săptămâni, învățătoarea l-ar fi numit „sărac' pentru că nu are bani.

„A mai fost un incident acum două săptămâni. În clasă au fost aduse mai multe cărţi, iar doamna învăţătoare i-a spus băiatului meu: Tu nu cumperi că tu nu ai bani', a mai spus tatăl lui Nicolae.

Întreaga țară s-a revoltat la auzul acestor știri și a așteptat o explicație din partea Gheorghiței Amzărescu. Aceasta s-a apărat spunând că băiețelul a interpretat greșit cele spuse de ea și că în acea zi nici un copil nu a fost supărat și au petrecut o zi normală. Mai mult de atât, aceasta susține că i-ar fi spus doar de ce a cumpărat acest mărtișor, știind că sunt foarte scumpe.

„De 1 martie, am intrat în clasă, am salutat copiii în mod cuviincios, ca de fiecare dată, și elevul acesta despre care s-a făcut un subiect de discuție a venit la mine când am ajuns la catedră. Într-o mână avea un mărțișor confecționat de mărime mai mare, eu am crezut că e cumpărat – și am și spus: de ce ai cumpărat? – și într-o mână cu o ciocolată.

Am spus: de ce ai dat atâția bani, pentru că știu că sunt scumpe. Era de ajuns celălalt obiect. Zic: mulțumesc, pune-l pe catedră, pentru că acum nu vă mai pot îmbrățișa.

„Cuvântul „urât', nici n-a existat în exprimarea mea'

Le-a lăsat pe catedră, a mers în bancă. Când a ajuns în bancă, a spus: e făcut de tatăl meu. Foarte bine, o să-l pun în vitrină. Și este în vitrina clasei, în dulap, cu atât mai mult cu cât e confecționat și îl avem aici ca model și, fiind în prima bancă, îl poți observa mereu.

În clasă totul a decurs normal, ca într-o zi normală, cu veselia lor de copii, cu mersul în pauză. Absolut nicio rază de tristețe.

Probabil e o interpretare. Atâta timp cât spune… prima reacție cu cuvântul „urât', nici n-a existat în exprimarea mea, nu a existat acel cuvânt nici toată ziua. Eu nu folosesc acest cuvânt. În special în clasă nu folosesc așa ceva', a transmis aceasta pentru Digi24.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri