Întrebări importante pe care ar trebui să ți le pui înainte de a te muta cu partenerul tău

Deși rata căsătoriilor este în continuă scădere în întreaga lume, numărul persoanelor care coabitează continuă să aibă o tendință inversă. Dar doar pentru că un astfel de pas este comun nu înseamnă că este ușor de făcut. Iată ce întrebări să pui înainte de a te muta cu partenerul.

Înainte de a te muta cu partenerul, este important să discuți cu el despre așteptările și temerile tale, spune Jessica Small, consilier matrimonial și terapeut la Growing Self Counseling & Coaching din Denver, Colorado.

“Purtați o conversație care să vă permită să determinați ce trebuie să fie în vigoare pentru a vă pregăti relația pentru succes în timp ce faceți acest pas important”, spune ea, potrivit CNBC.

Întrebări pe care să le pui înainte de a te muta cu partenerul

De ce vrem să ne mutăm împreună?

Dacă motivul pentru care vrei să te muți împreună cu partenerul este chiria mai ieftină sau pentru că simți presiunea societății, ar fi bine să faci un pas înapoi.

„A locui împreună este un pas important într-o relație și, în mod ideal, vrei să faci această alegere pentru că tu crezi că relația are componentele necesare pentru un parteneriat pe termen lung, nu doar pentru că este convenabil, mai bun din punct de vedere financiar sau pentru că toți ceilalți prieteni ai tăi fac acest lucru. Relațiile funcționează cel mai bine atunci când sunt bazate pe dorință, în loc să se bazeze pe nevoi”, spune ea, potrivit surse citate.

Cum ne vom împărți sarcinile casnice și responsabilitățile financiare?

Multe cupluri cred că obiceiurile zilnice, cum ar fi modul în care celălalt încarcă mașina de spălat vase sau stoarce pasta de dinți, vor crea conflicte. Aceste lucru, însă, este rar întâlnit.

„Pot să vă spun că, după un deceniu ca și consilier de cupluri, aceste lucruri nu au apărut niciodată ca o problemă. Cele mai mari probleme care apar în mod constant în cazul cuplurilor care locuiesc împreună sunt inechitatea în împărțirea muncii și diferențele generale de personalitate”, mai spune Jessica Small.

Partenerul tău este ordonat sau dezordonat? Un tip care se trezește devreme sau o bufniță de noapte? Cum veți împărți cheltuielile cu alimentele sau cu mobila? Toate acestea ar trebui discutate înainte de a vă muta pentru a stabili așteptări realiste.

De ce suntem îngrijorați?

Să ne mutăm este interesant! Dar poate crea, de asemenea, un nou set de temeri, pe care ar trebui să le comunici cu partenerul. Dacă voi doi știți de ce este nervos celălalt, puteți aborda mai bine problema.

„Oamenii nu se întreabă adesea ce vor sacrifica atunci când se mută cu partenerul lor și apoi se simt prinși cu garda jos și copleșiți supărare”, mai spune consilierul matrimonial.

Chiar dacă o persoană este pregătită și fericită să locuiască împreună cu un partener, nu este rar, spune ea, să le fie dor să fie singuri.

„Aceste sentimente sunt normale și valide, va fi mai ușor să gestionați aceste sentimente dacă sunteți pregătit pentru ele și dacă ați comunicat partenerului dumneavoastră că s-ar putea să vă simțiți astfel. Este important pentru cupluri să onoreze această gamă largă de sentimente”, adaugă specialistul.

Alte întrebări importante care trebuie puse:

Cum îmi imaginez că va arăta și cum se va simți traiul împreună? Gândiți-vă cum ar fi să luați cina împreună în fiecare seară, cum vă treziți dimineața, cum vă veți bea cafeaua împreună și cum ar fi să gătiți.

Peste șase luni sau peste un an, cum îmi voi da seama că traiul împreună a fost un succes?
Ce înseamnă acest pas următor pentru relația noastră? De exemplu, dacă unul dintre voi vede acest lucru ca pe un pas spre căsătorie, iar celălalt nu, ar trebui discutat acest lucru.

„Punându-vă reciproc aceste întrebări, veți avea ocazia să vă asigurați că sunteți pe aceeași lungime de undă și că aveți așteptări adecvate”, a mai spus Jessica Small.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii