Interviu Roxana Radu – nevăzătoare de la un vaccin antigripal

Interviu Roxana Radu – nevăzătoare de la un vaccin antigripal

Roxana Radu. Credit foto Daniel Vrabioiu(1)

Până la vârsta de 17 ani, Roxana a fost o fată obişnuită, preocupată de şcoală şi animată de o dorinţa arzătoare de a studia actoria şi dansul. Din nefericire, un vaccin antigripal avea să-i schimbe traseul vieţii pentru totdeauna. În doar două săptămâni de la administrarea vaccinului, adolescenta din Piteşti şi unicul copil al familiei Radu, şi-a pierdut vederea complet,  fără şanse de vindecare.

În prezent, Roxana este studentă în anul III la Centrul Şcolar Regina Elisabeta, specializarea Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală, din Bucureşti. Singura dorinţă a Roxanei de acum este să îşi găsească un loc de muncă în acest domeniu.

Ce înseamnă frumuseţea pentru tine?

O floare mi se pare frumoasă, dacă are un miros plăcut, de exemplu. Consider că o persoană este frumoasă când are şi o voce placută.

Pentru mine este foarte importantă vocea la o persoană. Mai pun preţ şi pe sufletul omului, aşa îl descriu ca fiind un om bun sau, din contră, unul rău.

Tu te consideri o persoană frumoasă?

Eu? Da, desigur!

Care este cel mai frumos vis al tău?

Să fiu fericită. Să fiu înconjurată de persoane care să mă înţeleagă, care să mă accepte aşa cum sunt, care să mă facă să zâmbesc. Să fac ce îmi place: să călătoresc şi să ascult muzică.

Îmi place orice ţine de socializare, deşi eu, acum, nu prea mai socializez, cum o făceam înainte, dar mi-ar plăcea să o fac mai des.

Care sunt cele mai importante lucruri pentru tine, în viaţă?

Să îmi termin şcoala, să am un loc de muncă (ca maseuză la un spital, dar mi-ar fi plăcut tare mult să lucrez şi într-un birou, la sediul unei companii) şi să îmi întemeiez o familie. Când eram mai mică aveam multe vise, vroiam să fac actorie, modeling, să studiez şi dansul, pentru că îmi place foarte mult să dansez (ca Shakira), dar acum nu se mai poate…

Pe Roxana Radu, membră a Asociația Nevăzătorilor din România, o puteţi cunoaşte şi prin prisma campaniei „Frumuseţea este şi în ochii care nu văd', care pune accent pe importanţa problemelor cu care se confruntă nevăzătorii şi atrage atenţia asupra faptului că fiecare dintre noi se poate implica şi susţine această cauză.

Campania „Frumuseţea este şi în ochii care nu văd' se va încheia cu o expoziţie foto, cu vânzare, în data de 19 noiembrie 2013, ora 18:30, la Sala de Expoziţii F64.

Credit foto: Daniel Vrăbioiu

Pentru mai multe detalii, accesaţi şi pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FrumuseteaEsteSiInOchiiCareNuVad  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii