Interviu în exclusivitate cu Evangeline Lilly. Tehnică SF, super eroi și atmosferă de familie

Interviu în exclusivitate cu Evangeline Lilly

Interviu în exclusivitate cu Evangeline Lilly

După succesul din 2015 cu „Ant-Man' / „Omul-Furnică', Marvel Studios revine cu o continuare: „Ant-Man and The Wasp' / „Omul-Furnică și Viespea'. La distribuția din prima parte, se adaugă alte nume mari ale cinematografiei americane. Interviu în exclusivitate cu Evangeline Lilly, sau Viespea.

Evangeline Lilly, faci parte din marea familie Marvel, acel univers magnific unde iau naștere poveștile cu supereroi…

Da, când am luat castingul pentru rolul din „Ant-Man and The Wasp', am simțit că intru într-un univers cinematografic complex. Pentru mine a fost un pas înainte, dar am realizat lucrul acesta abia după ce-am văzut prima vizionare a filmului „Ant-Man'. Am fost copleșită când mi-am dat seama că sunt parte dintr-un proiect extraordinar, filmul este foarte bine realizat, gândit și regizat, va fi preferatul copiilor. Iar actorii sunt o geniali.

„The Ant' / „Omul furnică', filmul din 2015 a fost un succes. Acesta este singurul motiv pentru care s-a dorit o continuare?

Unul din motive a fost costumul. La câteva luni după ce s-au terminat filmările din prima parte, echipa concepea deja accesorii pentru noul costum. Asta a fost acum 3 ani și jumătate. Au fost și alte motive legate de structura interioară a personajului meu, Hope. Timp de 30 de ani și-a renegat tatăl, s-a înconjurat de amărăciune și tristețe iar acest lucru i-a creat o imagine de femeie dură și insensibilă. Iar la finalul filmul, pașii făcut spre reconciliere a creat perspectiva unei continuări. Era interesant de văzut cum va evolua relația iar pentru mine a fost o provocare să am șansa să reiau personajul de unde l-am lăsat și să-l duc într-un alt spațiu, unul mai cald și mai feminin.

Cum e să lucrezi cu… the one and only Michael Douglas?

Sunt atât de emoționată să vorbesc despre acest lucru. Prezența lui Michael Douglas a fost o surpriza neașteptată, iar pentru mine o onoare să lucrez cu el. Trebuie să vă fac o mărturisire: știam că e un actor înconjurat respectat și adulat în branșă, dar personal, eu nu văzusem toată munca lui din anii trecuți. Paradoxal nu sunt o adevărată cinefilă deci nu cunosc multe din realizările lui cinematografice.

Când am auzit că vom lucra cu el, am spus și eu: Michael Douglas, yeey!! Dar după ce s-a auzit: Action! pe platou și a avut prima replică, am văzut ce-nseamnă un actor cu adevărat fabulos. Părea că în jurul lui se schimbă chimia moleculelor din aer. Ne-a transfigurat pe toți în lumea concepută de el în film. Nu orice actor poate să facă asta, eram într-o secundă el Hank Pym iar eu Hope Van Dyne.

Să știți că puțini parteneri de film pot face asta. E un har. Fiecare actor are un stil anume de a juca și de a se transfigura în rol, dar nu mulți știu să creeze un melanj între rorlul propriu și cel al partenerului de replică. La Michael Douglas acest lucru e un dat natural și pentru că el e foarte bună, vei și fi și tu foarte bun jucând cu el. Te ridică.

Cum îi vom regăsi pe Hank și Hope?

Personajele noastre au trăit și au stat ascunse în ultimii ani pentru că FBI-ul s-a aflat pe urmele lor încercând să le confiște tehnologia ultra-performantă. Au construit un laborator pe care pot să-l micșoreze oricând vor și astfel îl pot lua cu ei, acest laborator fiind și locuința lor. Acest laborator este prevăzut cu un tunel cuantic pentru că amțndiu încearcă cu disperare să o găsească și să o aducă înapoi pe Janet Van Dyne, mama lui Hope și soția lui Hank. Asta e misiunea lor.

Ce ți-ai spus când ai auzit că în rolul mamei va fi distrubuită nimeni alta decât… Michelle Pfeiffer?

Când am făcut primul film, Omul Furnică, erau o mulțime de replici care făceau referire la mama lui Hope. Le-am spus celor de la Marvel, acum 4 ani, că dacă se vor gândi să creeze un personaj ar fi ideal să fie Michelle Pfeiffer. Mi-am dorit foarte mult ca mama personajului meu să fie întruchipată de Michelle Pfieffer. Și nu pentru că, din punctul meu de vedere ea este cea mai frumoasă femeie de pe pământ și o mare actriță, ci pentru că șie ea a fost o super-eroină, Cat Woman. În timpul filmărilor cei de la Marvel mi-au dat vestea că ea urma să joace rolul mamei mele. Un vis de-al meu a fost, iată, împlinit.

Ce se întâmplă în acest al doilea film cu Hope și Scott?

În primul film, Hope și Scott nu se puteau suporta, lucrurile se schimbă. Apoi, la un moment dat, ea își dă seamă că el e OK. Apoi, nu se știe cum, ajung să se sărute undeva, pe un culoar. Și de aici, totul se schimbă între ei. Nici nu-ți dai seama cum se întâmplă, e ceva foarte simplu și direct.

Deci, față de primul film, după chestia asta cu sărutul, între ei se leagă o relație. Apoi Scott fuge în Germania și nu pare să-i pese dacă asta va da peste cap viața lui Hope. Apoi el este arestat și asta pune capăt relației lor. Hope, care începuse să aibă sentimente puternice pentru Scott, acum se simte rănită, dar și furioasă pentru deciziile lui care n-au ținut cont și de ea.

Timp de doi ani, ei n-au mai vorbit. Dar, desigur, dragostea nu moare nici în asemenea circumstanțe nefavorabile. Al doilea film pleacă din punctul în care Hope este furioasă pe el, nu și-au mai vorbit de ceva vreme, dar, totuși, are nevoie de el. Are o misiune importantă, este îngrijorată pentru mama ei, dar, dincolo de toate acestea, încă dăinuie dragostea pentru Scott.

Ce poți să ne spui despre Bill Foster?

Ca și cum n-aș fi fost destul de norocoasă să joc alături de Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, și Paul Rudd, apare și Laurence Fishburne în rolul lui Bill Foster. Acesta fusese colegul lui Hank, cu ani în urmă. Ei lucraseră împreună la un proiect numit Goliath, în care experimentaseră transformarea oamenilor în niște ființe uriașe. Relația lor se răcise și pornise fiecare pe drumul lui. Se reîntâlnesc acum, dar nu sunt în cei mai buni termeni.

Laurence Fishburne este cald și prietenos. Este exact așa cum îți închipui că ar trebui să fie. Simt că am stabilit un record de colaborare, adăugându-l și pe el la această distribuție. Și e chiar o plăcere să lucrezi cu el. Am avut puține scene împreună, dar, atât cât a fost, am fost încântată de el, ca persoană.

Care este locul personajului Ghost (Fantoma) în acest film?

Ava, sau Ghost, este jucată de Hannah John-Kamen. Întrarea ei în scenă este atât de cool! În clipa în care apare acest personaj, îți dai seama că Viespea (The Wasp) a dat de necaz.

Toată lumea știe că rețeta pentru un super erou într-un film depinde de existența unui personaj malefic cel puțin la fel de puternic. Iar Hannah se întrece pe sine jucând acest personaj. Este, în același timp, terifiantă și spectaculoasă, dar și vulnerabilă și inocentă. Și lucrul ăsta este cel mai înspăimântător la ea.

Costumele sunt un element decisiv pentru calitatea filmului. Spune-mi câte ceva despre ele.

Costumul Viespii din primul film este un prototip vechi, din anii 80. Tehnologia a evoluat între timp, așa că Hope și-a updatat costumul, cu ajutorul tatălui ei. Împreună, au făcut un costum nou, pornind de la prototipul vechi, astfel încât să fie actual și să corespundă vârstei și nevoilor lui Hope.

Timp de patru luni am făcut probe, până când s-a ajuns la acest costum care mi se potrivește perfect. Singurul lucru pe care i l-am spus costumierului încă de la început a fost că nu contează cât de mult va dura și cât timp va trebui să petrec cu el, în camera de probe. Îl vom face perfect. Simt că trebuie să egalez perfecțiunea femeilor super erou din benzile desenate. Așa că am muncit și am petrecut ore și ore ca să-i dăm proporțiile cele mai flatante și ca să arat în el exact ca o viespe.

Când Hope luptă, trebuie să pară că o face fără efort, că s-a născut pentru asta. Acest gen de fuiditate trebuie să fie susținută și de costum. Să fie pe cât de ergonomic, pe atât de elegant și de feminin.

Când costumul a fost, în sfârșit, gata, mi l-am pus și toată lumea a gândit: „Ăsta e!'. Ceva s-a schimbat în ADN-ul meu în clipa aceea, chiar m-am simțit un super erou. Eram atât de încântată să fiu în fața camerei! Până atunci, fusesem neliniștită, temându-mă că nu sunt destul de bună, că nu arăt destul de bine, că nu sunt destul de puternică. Îți faci asemenea gânduri când trebuie să joci un personaj care este mai bun decât majoritatea dintre noi. Dar costumul mi-a dat la o parte toată nesiguranța cu frumusețea lui, cu liniile lui perfecte. Am simțit că pot să intru cu încredere pe platoul de filmare și, realmente, să mă simt Viespea.

Care este parcursul emoțional pe care-l va face spectatorul?

„Ant-Man and The Wasp' începe începe într-un cadru frumos și cald, te va duce înapoi, în lumea din primul film și te va face să simți vibrația aceea bună. Și te va ține acolo, exact atât cât trebuie. Apoi, filmul te va purta în povestea lui Hank Pym și Hope Van Dyne. Din acest moment, n-o să mai ai timp nici să clipești, pentru că dinamica nu va filmului te va ține continuu în priză.

După ce am citit scenariul pentru prima dată, am realizat că atributul care va defini personajul meu în acest film va fi „cinetic'. Hope este tot timpul în mișacare. Hope și tatăl ei, Hank, sunt tot timpul focalizați, mișcându-se în direcția țintei: recuperarea lui Janet din tunelul cuantic.

Aceasta este esența filmului: a fi mereu pe fugă, a fi vânat, și avem o mulțime de asemenea scene reușite. Obiectivele acestui film sunt cu mult mai mari decât ale primului. Dar ceea ce este minunat este că nu pierdem deloc din vedere acel aer cald de familie care stă în miezul toturor lucrurilor. Este ceea ce eu iubesc cel mai mult în acest proiect de mari proporții. Este ceva ce veți regăsi în acest al doilea film.

Mihaela Serea
Foto: Marvel Cinematic Universe

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber