Intervenții estetice, în funcție de vârstă. Ce este recomandat să faci la 20 de ani, la 35, 45 sau peste 60 de ani?

Să prevenim este întotdeauna mai ușor decât să tratăm', spune Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician. Astfel, fiecare decadă de vârstă are tratamentele specifice ei. Dacă la 20 de ani este recomandat să-ți faci curățare și hidratare, de la 35 ai putea apela la botox pentru prevenirea ridurilor.

Când discutăm despre 20 ani, discutăm despre îngrijirea pielii. Un ten curat și sănătos este foarte simplu de obținut. Un tratament Dermalinfusion o dată pe lună este suficient pentru a-l menține curat, după care, hidratarea pielii este foarte importantă. Aici putem alterna tramamentele de mezoterapie virtuală ( fără ace) cu mezoterapie injectabilă ce are un efect mai puternic cu terapia cu plasmă proprie cunoscută ca și terapia vampir.

Când ne referim la decada 35+, discutăm, în primul rând, despre prevenția ridurilor.

Aici tratamentul cu toxină botulină este de prima intenție. Acesta relaxează musculatura etajului superior al feței și astfel împiedică formarea ridurilor de expresie apărute atunci când ne încruntăm, ne mirăm sau zâmbim', explică Dr. Daniela Diveică.

După 45 de ani, vorbim despre volumetrie, iar de la peste 65 de ani discutăm despre chirurgie estetică.

După vârsta de 45 ani, discutăm de refacerea volumului pierdut de la nivelul feței. În adolescență, fața are forma unui triunghi cu vârful în jos, o dată cu trecerea timpului, fața capătă forma unui triunghi cu baza în jos și, de cele mai multe ori, pe doamne le deranjează apariția cearcănelor, a șanțurilor nazogeniene sau a excesului de piele de la nivelul mandibulei.

O mare parte din aceste probleme se pot rezolva cu ajutorul acidului hialuronic injectat în cantități corecte, și cu produse speciale zonei unde se injectează. Astfel se poate reda aspectul odihnit și tânăr al chipului.

Când ne gândim la decada 65+, de cele mai multe ori, ne referim la intervenții chirurgicale care repoziționează anumite structuri de la nivelul facial sau înlăturarea excesului de piele. Cele mai frecvente intervenții chirurgicale sunt blefaroplastia superioară sau inferioară, și liftingul facial', mai spune Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Dr. Daniela Diveica - medic specialist in chirurgie plastica si estetica

Dr. Daniela Diveica – medic specialist in chirurgie plastica si estetica

Foto: 123rf, arhiva personală
Citeste și:

Nu ne mai dăm cu ruj ca înainte iar industria beauty a pierdut 175 miliarde de dolari

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete