Jurnalul femeii puternice: sfaturi utile pentru a fi mai feminină

Sunt de părere că feminitatea este prietenă cu încrederea, iar autenticitatea este o calitate pe care multe femei nu au învățat încă să o folosească. Într-o societate care îți dictează modul de a trăi, de a privi lucrurile, de a te îmbrăca sau de a te comporta, unicitatea unei persoane poate să pară o „lovitură de stat'. 

Feminitatea și-a pierdut din farmec odată cu emanciparea femeilor și, deși sunt o adeptă a feminismului, trebuie să recunosc că acesta a furat din delicatețea femeii de altădată. De aceea ți-am pregătit câteva sfaturi pentru a deveni mai feminină și încrezătoare în puterile proprii.

Timpul tău contează

Dacă te simți stoarsă de energie, mereu obosită și frustrată înseamnă că nu ai grijă de tine. O persoană care pune preț pe ea va avea grijă la semnele pe care corpul i le dă. De aceea, fă-ți timp pentru tine. Fă-ți analize, mergi la controale medicale regulate. O dată pe an vizitează medicul ginecolog și nu îți neglija dantura. Un consult senologic este recomandat pentru femeile de peste 25 de ani, așa că nu trata acest subiect cu superficialitate.

Fă-ți o atmosferă plăcută în cămin și citește o carte în timp ce savurezi o cafea. Mergi la cumpărături și fă-ți un cadou pe care știi foarte bine că îl meriți. Fie că achiziționezi o pereche de pantofi dama sau un lănțișor din aur, acestea sunt amintiri pe care le vei păstra mult timp de acum încolo. Fii îngăduitoare cu tine și nu te judeca prea tare, răsfață-te des și păstrează-ți unele momente doar pentru tine. Astfel, te vei elibera de stres și vei putea să oferi iubire necondiționată familiei tale.

Renunță la defecte

De foarte multe ori te subapreciezi, imaginându-ți defecte pe care nu le ai și comparându-te cu alte femei. Te consideri urâtă, prea grasă sau prea slabă și asta pentru că nu te privești obiectiv în oglindă. Cu siguranță ai atuuri pe care nimeni nu le are. În loc să le ascunzi, evidențiază-le.

Poartă rochii sau fuste care să-ți marcheze talia și joacă-te cu accesoriile. Curelele late îți vor marca mijlocul, iar dacă adaugi pantofi cu toc, silueta  se va alungi instant. Dacă nu ești adepta rochiilor, pantalonii tip țigaretă, asortați cu o cămașă din mătase îți vor îndulci imaginea negreșit.

Nu te compara

Atunci când știi cine ești nu ai nevoie de aprobarea nimănui. Mai mult decât atât, nu te compari cu nimeni. Acest lucru se întâmplă doar dacă ai o stimă de sine scăzută, invidia fiind „vinovată' pentru astfel de sentimente. Luptă să devii mai bună decât ieri, fără să tânjești după ce are altă femeie ori după cum arată. Fă-ți propria lume frumoasă, așa cum ți-o închipui.

Un curs de actorie pentru amatori poate să fie o sursă de terapie. Acolo îți vei cunoaște atât propriile temeri, cât și modalități pentru a renunța la ele. Înscrie-te la un curs de gătit sau de programare. Învață lucruri noi care te pot ajuta să-ți dezvolți pasiunile, într-o afacere. E cu bătaie lungă, dar te asigur că merită.

Feminitatea este despre puterea interioară, despre a-ți găsi propriul stil, atât vestimentar, cât și moral. Luptă pentru visurile tale și renunță la frici. Feminitatea înseamnă putere, iar aceasta trebuie să fie exersată în fiecare zi.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Miniprix

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete si Moda