În ce constă esența feminității?

În ce constă esența feminității? Draga mea Femeie, martie este luna în care ești onorată pentru ceea ce ești tu. Aș vrea, însă, să faci un exercițiu pe măsură ce citești acest articol. Așază-te, relaxează-te (chiar dacă e posibil să îți fie greu la început, nu renunța) și întreabă-te: cum ești tu ca femeie? Ești conectată cu esența feminității tale sau te-ai îndepărtat de ea?

Psiholog clinician, Bianca Poptean

Viața, evoluția societății, dorința de a fi validate de cei din jur ne-au adus într-o postură în care noi, femeile, nu mai suntem nepărat conectate cu feminitatea noastră, ca și cum ne-am îndepărtat de esența feminității noastre. Fie nu am avut un model de mamă feminină, fie ne-am dorit prea mult să dovedim că suntem egale bărbaților, fie n-am avut ajutor și am fost nevoite să suplinim lipsa unui bărbat în viața noastră. Nici nu mai contează neapărat motivul, însă azi, suntem, mai mult decât oricând, în energie masculină.
Știți deja, bănuiesc, că noi avem și energie feminină și energie masculină. Însă, pentru că ne-am obișnuit să facem foarte multe, avem un to-do-list care ne copleșește, uneori, multiplele roluri ne epuizează și, pentru a putea face față tuturor responsabilităților, ne trezim că folosim mai mult energia noastră masculină și uităm de ceea ce suntem, de fapt.
Pentru că, dragelor, cu cât îndeplinim mai multe taskuri de pe lista de responsabilități, cu atât ne îndepărtăm de esența feminității noastre, și cu atât vom fi percepute mai masculine. Bărbații nu vor un alt bărbat în cuplu. Nu au nevoie de o femeie ambițioasă, ci de o femeie… feminină.
Sunt două modalități de a ne exercita puterea: prin asertivitate (varianta masculină) sau atracție (forță feminină). Nu uitați că masculinul oferă și femininul primește. Esența feminității este o sursă importantă a puterii interioare feminine. Esența feminității este acel ceva' cu care, dacă reușim să ne conectăm, devenim mai atrăgătoare, magnetice și dorite de bărbați.
Conectarea la această forță interioară îți oferă sentimentul că nu e nevoie să forțezi lucrurile, pentru că feminitatea ne reamintește să ne conectăm cu corpul, să ne relaxăm, să ne bucurăm de clipa prezentă și să avem încredere în fluxul vieții. Având, evident, și acea parte masculină din noi care ne ajută să fim asertive dacă e nevoie.
O femeie care nu-și îmbrățișează feminitatea se va întreba Unde sunt bărbații de calitate? Ce anume lipsește din viața mea?' Și poate să compenseze lipsa unui bărbat cu diverse adicții: de la mâncat emoțional la shopping sau mult prea multă muncă.
Ori, atunci când ne conectăm cu esența feminității noastre, devenim mai relaxate, deschise, mai tolerante, senzuale și, evident, mai atractive pentru sexul opus și ne împlinim menirea, aceea de a fi femei.

Relația cu corpul, cheia către esența propriei feminități
Pentru a putea să simți această conexiune cu esența feminității tale, e nevoie să schimbi focusul de pe lista de responsabilități pe relația cu corpul tău.
Atunci când reușim să ne readucem atenția la corpul nostru, în interior, devenim conștiente și trăim în aici și acum. Practic, acesta este un bun exercițiu de mindfulness, de conștientizare a realității și a naturii noastre feminine. Din păcate, nu am fost crescute să experimentăm viața astfel.
Însă, pe măsură ce devenim mai confortabile cu sentimentul de a ne conecta cu corpul în momentul de aici și acum, vom descoperi o bucurie neașteptată.
În momentul în care îți activezi această esență a feminității, sau te conectezi cu ea, cu acea parte din tine, activezi și pasiunea în și pentru viața ta. Și atunci când reușești să ai această atitudine, bărbații devin atrași de tine într-un mod atât de simplu și fără efort.

Cum este o femeie conectată cu esența feminității ei?

O femeie încrezătoare în feminitatea ei va putea să creeze cu mai multă ușurință o relație care durează, să aibă pasiune și sens în viața ei. Se face remarcată imediat cum intră într-o cameră, atrage privirile și se simte sigură pe cine e și ce poate face, dar dintr-o zonă de feminitate, nu una de competitivitate.
O femeie conectată la esența feminității este conectată și cu propria intuiție, nu se grăbește, își oferă timp să-și împlinească obiectivele, ea se bucură de momentul prezent și nu e mereu pe fugă să împlinească taskurile de pe lista de responsabilități. Pentru că nu își ia mai multe taskuri decât poate duce.
Atunci când suntem conectate cu corpul nostru punem preț mai mult pe emoții, decât pe logică și strategie. O astfel de femeie mai mult este, decât face. Așa cum ovulul așteaptă spermatozoidul, nu se duce el în întâmpinarea lui, și o femeie feminină nu încearcă să controleze mediul și să forțeze să se întâmple lucruri. Doar este acolo, deschisă pentru proces, fiind îndrăgostită de proces și de ea însăși.
Forța feminității stă în deschiderea noastră de a primi. Bărbații, arată studiile, sunt mult mai atrași de femeile care le primesc darurile cu iubire și recunoștință și care au loc de un bărbat în viața lor. Dacă ești obișnuită să nu primești sau să nu ceri sprijinul, refuzi una dintre cele mai atractive forțe pe care le are feminitatea.

Cum să te conectezi cu esența feminității tale

Îți propun un exercițiu simplu. Concentrează-te pe mișcarea fizică, atunci când vrei să te conectezi cu esența feminității. Pentru a te mișca într-un mod senzual și feminin e nevoie să îți miști șoldurile, pelvisul și picioarele într-un mod fluid.
Înainte de a intra într-o încăpere: ridică-ți puțin bărbia, deschide pieptul și trage umerii în spate. Respiră conștient în abdomenul inferior în timp ce îți relaxezi umerii și gâtul. Mută-ți atenția în jumătatea inferioară a corpului. Simte cum picioarele se conectează la pământ, mișcă-te lent în ritmul tău în timp ce te bucuri de senzațiile din corpul tău. Apoi, cu încredere în tine și în feminitatea ta, ești pregătită să cucerești lumea!

 • Iată câteva întrebări care să te ajute în procesul de (re)conectare cu esența feminității tale:
 • Gândește-te la câteva femei care întruchipează o esență feminină puternică. Ce calități observi la aceste femei, față de alte femei? Cu care dintre aceste calități rezonezi?
 • Care sunt credințele tale legate de feminitate și a fi femeie?
 • Cum îți simți propria esență feminină? Te simți conectată cu ea?
 • Dacă nu, de ce crezi că s-a întâmplat asta?
 • Mesaje negative despre feminitate
 • Bărbații sunt mai orientați către a rezolva problemele! În cazul în care crezi că femeile nu pot avea succes, studiile arată că inteligența emoțională este o calitate foarte importantă pentru leaderi.
 • Femeile sunt mai slabe decât bărbații.
 • Nu ești în siguranță dacă ești femeie!
 • Oamenii te vor judeca dacă ești prea feminină și senzuală!
 • Cele trei puncte de activare a esenței feminine sunt:
 • Trimite atenția către punctul central al „spațiului uterin' și apoi în jos pe picioare.
 • Mișcă-ți șoldurile atunci când mergi.
 • Focusează-ți atenția pe inimă, activează empatia și compasiunea și trimite dragoste celor din jur.
Psih. Bianca Poptean

Oare sunt căsătorită cu un gay?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii