In acest weekend, la Teatrul de pe Lipscani

Rencontres, Violeta Huluba, Dragos Huluba

RENCONTRES
Sambata, 12 martie, ora 19.00

„Rencontres', o parodie spumoasa in care Violeta si Dragos Huluba demonteaza, cu umor si subtilitate, miturile moderne ale iubirii artificiale, de pelicula, de la „Casablanca”, „Titanic” pana la „Singing in the Rain”.

„Rencontres' este intalnirea intre lumi si civilizatii, intalnirea intre un EL si o EA in timpuri si spatii diverse. O poveste de dragoste cu iluziile, cautarile, tensiunile si indoielile ei, se intersecteaza in spectacol cu o poveste despre insingurarea si alienarea individului sub stresul vietii moderne, cu un tango pasional plin de ironie si gaguri, cu o istorie a cuplurilor celebre din cinematografiei.

Spectacolul are o istorie paralela cu viata personala a celor doi actori care, la o saptamana dupa premiera, s-au casatorit. Asadar, dincolo de arta, „Rencontres' este viata insasi. Spectacolul a primit:

  • Marele premiu la Festivalul International de Teatru Belgrad 2008;
  • Premiul Publicului la Festivalul International de Teatru Belgrad 2008;
  • Premiul Special al Juriului la Festivalul National de Comedie, Galati 2008.

TOTI CINCI
Duminica , 13 martie, ora 19.00

De doi ani, spectacolul „Toti cinci' s-a jucat pe scena Teatrului de pe Lipscani, in tara dar si la Avignon si Frankfurt. Este un specatacol, marca Scoala Dan Puric', a 3-a premiera a acestei generatii, dintr-o serie de 12. Toti cinci', adica Ana Pepine, Dana Paraschiv, Stefan Ruxanda, Paul Cimpoieru si Silviu Man invata, cu fiecare reprezentatie sa rada, sa planga, si sa deschida poarta' spre sufletul omului contemporan bantuit de angoase, frustrari, vise, iubiri si sperante traduse in gest, dans si pantomima.

Teatru, Passe Partout - Dan Puric, Toti cinci

Un spectacol curat, in care tragicul se comical se impletesc ingenios, „Toti cinci' a raprezentat Roamania in capitalele Ungariei (Budapesta), Cehiei (Praga) si Macedoniei (Skopje) si la Festivalul de Teatru de la Avinong OFF.

Teatru, Passe Partout - Dan Puric, Toti cinci

De curand a revenit in tara, dupa o frumoasa micro-stagiune la Internationales Theater Frankfurt, unde a fost primit de publicul german si de cel romanesc din diaspora cu aplauze pe masura. Dupa spectacol, actorii au fost invitati de spectatori la discutii despre arta lor, despre cultura romana si despre intalnirea dintre fondul sufletesc german si cel purtat de „Toti cinci'.

A fost o prelungire a spectacolului care s-a pierdut tarziu in noapte, dand peste cap rigoarea, punctualitatea si uneori rigiditatea nemteasca, incalzind atmosfera cu povesti, marturisiri si atmosfera romaneasca.

 •Bilete: 30 RON/25 RON; reducere studenti 20 RON

•Rezervari si informatii: 021 315 89 80 / 0761 319 819.

•Program casa de bilete:

  • Marti – Miercuri, 11-18;
  • Joi, Samabata, Duminica – 12-19;
  • Vineri – 11-19;
  • Luni – inchis.

Foto din spectacole: Tomoaki Minoda

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri