Imobiliare.ro: 1.400 de proiecte de locuințe în 7 mari orașe din România!

Potrivit unui studiu realizat de Imobiliare.ro, doar șapte mari orașe ale țării, în frunte cu Bucureștiul, cumulează o ofertă de 1.400 de ansambluri rezidențiale. Proiectele cuprinse în raport au cel puțin 30 de unități locative fiecare și se află în diferite faze de dezvoltare: unele sunt deja finalizate (și vândute), altele se află în construcție, în vreme ce unele așteaptă demararea lucrărilor.

În Capitală și împrejurimi se găsesc, desigur, cele mai multe dezvoltări de locuințe, respectiv un total de 500. Ansamblul cu cele mai multe unități locative livrate până în momentul de față (aproape 8.000 de unități) este amplasat la marginea orașului, în zona de vest. Proiecte de peste 1.000 de unități sunt dezvoltate și în partea de nord, aici luând naștere, în ultimii ani, adevărate „cartiere'.

Click pentru detalii!

Atât în București, cât și în celelalte mari orașe cuprinse în studiul citat pot fi identificate două trenduri de piață (aparent) contrastante. Este vorba, pe de o parte, despre tendința unor mari investitori de a achiziționa terenuri mari la marginea orașului, cu intenția de a dezvolta aici proiecte masive, de mii de locuințe. Pe de altă parte însă, în ultimii ani au apărut tot mai multe cazuri de proiecte demarate (sau doar anunțate) în interiorul orașului, în cartierele așa-zis tradiționale, cu acces facil către rețeaua publică de transport și punctele de interes tipic urbane.

Aici te ținem la curent cu evoluția pieței imobiliare!

De menționat este că, dincolo de acest număr impresionant de ansambluri rezidențiale, piața locală este departe de a-și fi valorificat potențialul de dezvoltare pe acest segment. Asta fiindcă multe dintre proiectele luate în calcul sunt încă nefinalizate (unele așteaptă încă demararea lucrărilor de construcție), dar și pentru că cererea de locuințe noi a crescut de trei ori în ultimii patru ani, ajungând acum la o pondere de 60% din total.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse