Îmbătrânirea tenului este firească… dar depinde cum îmbătrânim!
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2021/03/Îmbătrânirea-tenului-este-fireasca.jpg)
Îmbătrânirea tenului nu este o problemă – ci un proces natural prin care trece fiecare dintre noi. Cu toate acestea, dacă îi acorzi puțină atenție pielii tale, vei reuși să încetinești procesul de îmbătrânire al tenului. Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la câteva reguli, pe care să le introduci în rutina zilnică de înfrumusețare.
Încearcă să nu sari peste îngrijirea tenului zi de zi
Nicoleta Ion, trainer Repêchage România, este de părere că: „Chiar dacă nu folosești machiaj, curățarea rămâne obligatorie. Poluarea, stresul, umiditatea și sebumul sunt doar cațiva dintre factorii care afectează structura naturală a pielii. Prin curățarea intensă, în fiecare seară și dimineață, impuritățile sunt îndepărtate, iar tenul este pregătit pentru o nouă zi. Mai mult decât atât, dacă tenul nu este curat și porii sunt încărcați, nici produsele de înfrumusețare nu vor putea intra în piele așa cum ar trebui.
Folosește produse potrivite tipului tău de ten
„În funcție de tipul de ten se schimbă și nevoile acestuia. Deci nu este indicat să îți speli fața cu săpun. Săpunul are un PH alcalin, fiind transformat într-un produs deshidratant. Atunci când folosești săpunul, înlături stratul hidrolipic de la suprafața pielii, care formează o barieră împotriva radicalilor liberi, explică Nicoleta Ion. Din păcate, în felul acesta tenul tău se usucă, se subțiază și apar riduri de deshidratare. În cazul în care nu îți plac demachiantele sau produsele de curățare sub formă de cremă, poți încerca gelurile sau spuma.
Un pas subestimat în rutina de skincare – exfolierea!
Exfolierea este necesară pentru a înlătura celulele moarte de la suprafața pielii. Totuși, trebuie să știi că exfolierea în exces subțiază stratul epidermei. „Celulele pielii se regenerează o dată la 28 de zile, prin urmare, o exfoliere profundă, se realizează o dată pe lună. Există produse care se folosesc mai des, cu o concentrație mai mică de ingrediente active, iar peelingurile pe bază de acizi se folosesc întotdeauna sub îndrumarea unui specialist', recomandă specialistul Repêchage România.
Hidratarea tenului se aplică chiar și tenurilor grase
Pentru că este foarte posibil să îți găsești destul de greu o cremă hidratantă, îi vei rămâne fidelă mult timp. Totuși, în rutina zilnică de înfrumusețare aceasta este o greșeală. „Pielea se schimbă în fiecare anotimp și are nevoi diferite în funcție de anotimp. De exemplu, vara se folosesc produse cu o consistență mai ușoară, iar iarna cu o consistență mai grasă'. La 25 de ani folosește o cremă ușor hidratantă, pe bază de apă, pe care nu o vei mai folosi și la 35 de ani, pentru că vor apărea carențele de vitamine. Pielea își schimbă nevoile o dată cu vârsta, iar dacă nu alegi produsele adecvate, te vei confrunta cu apariția primelor riduri.
Folosește un produs cu spectru larg FPS indiferent de anotimp
În sezonul rece, dar mai ales în sezonul cald, protecția FPS este o necesitate. „Razele UVA accelerează îmbătrânirea pielii penetrând până în derm și rupând fibroblastii care sunt responsabili cu producția de colagen. Razele UVB provoacă arsuri la suprafața pielii și favorizează hiperpigmentarea. Tocmai de aceea este esențial să folosești un produs cu FPS înainte de machiaj, spune Nicoleta Ion.
Cu ce ajuți tenul la salon și în clinici
Trăim vremuri în care avem la îndemână soluții pentru toate buzunarele – secretul este să citești despre ele și, mai ales, să ai curaj să pășești pragul saloanelor de frumusețe și clinicilor de estetică și să te interesezi de ce au de oferit. Până atunci, noi ne facem documentarea în locul tău și îți prezentăm mai jos câteva soluții pentru a avea un ten sănătos și suplu, în funcție de problemele cu care te confrunți.
Contra cicatrici post-acnee, pori dilatați, rozacee, riduri profunde, pete maronii
„Pentru tratarea ridurilor profunde, a inestetismelor de tipul cicatricilor sau a porilor dilatați recomandăm tratamentul cu radiofrecvență fracționată Venus VivaTM. Acesta folosește micro pini care livrează sigur și eficient energia la nivelul pielii. Se determină astfel lezarea epidermei ce declanșează un proces de vindecare naturală a țesutului. Deoarece leziunile sunt extrem de mici, tratamentul este mult mai confortabil decât laserele CO2 iar rezultatele sunt uimitoare, spune Daniela Stanciu, beauty therapist în cadrul Illumaclinique din București. Fiecare sesiune durează 15-30 de minute, în funcție de zona tratată, iar majoritatea pacienților necesită 3-4 tratamente pe zonă. Numărul exact va depinde de fiecare persoană în parte și de zona tratată. Tratamentele se fac la un interval de 4 săptămâni între ele. Se recomandă câte un tratament de întreținere o dată la 6 luni.
Contra unui ten tern și sensibilizat de purtatul măștii
Masca de protecție a devenit, de un an, un accesoriu obligatoriu atunci când ne aflăm în spații aglomerate și, mai nou, și în toate spațiile deschise, în anumite zone din țară. Dincolo de faptul că ne protejează în fața răspândirii coronavirusului, purtatul măștii poate avea efecte secundare asupra calității tenului. Pielea devine din ce în ce mai sensibilă și are nevoie de îngrijire profesională. Guinot Detoxygene pe care îl găsești la GUINOT INSTITUT din București detoxifiază și oxigenează tenul și neutralizează efectele nocive ale poluării externe (noxe, emisii industriale, fum de țigară etc) sau domestice (germeni, praf, produse de curățenie, etc), ori ale unui stil de viață dezorganizat (dietă incorectă, stres, lipsa somnului). Tratamentul elimină celulele moarte, toxinele și reoxigenează pielea, aceasta recăpătându-și strălucirea și putând respira din nou.
Foto: Shutterstock
Citeste și:
Retinolul: beneficii, reacții adverse și recomandări ale medicului dermatolog