Idei de mărțișoare 2019. Iată cele mai frumoase și originale modele

Tradiția mărțișorului e veche de când lumea și, din fericire, pare să nu dispară prea curând. Și tot din fericire, acest simbol al lunii martie a evoluat de-a lungul timpului, astfel că s-a trecut de la mărțișorul metalic înfățișând diferite figurine la mărțișorul făcut manual din diverse materiale.

Pentru a-ți ușura sarcina căutării de mărțișoare pentru cei dragi, îți prezentăm, în cele ce urmează, câteva idei de mărțișoare la modă în 2019.

Mărțișoare făcute manual

Mărțișoarele handmade sunt de două ori mai prețioase decât cele pe care le cumperi. Asta pentru că, în realizarea lor, îți pui sufletul, investești timp și pricepere. Le poți croșeta, le poți face din fetru sau le poți coase pe etamină. Te relaxezi și creezi opere de artă miniaturale.

Iar dacă nu te consideri suficient de pricepută să faci singură mărțișoare handmade, cumpără-le. Nu sunt mai scumpe decât celelalte, dar, cu siguranță, sunt originale și mult mai frumoase.

Mărțișoare croșetate

Pentru acest tip de mărțișoare handmade ai nevoie de o croșetă, fire de melană colorată (albă, roșie, verde, albastră, roz), mărgeluțe, buburuze.

Mărțișoare din fetru

Fetrul (pâsla) e mult mai ușor de manevrat decâtcroșeta și firul de melană. Dar tot ai nevoie de puțină imaginație. Și de o foarfecă și de ac și ață colorată.

Vezi pozele

Mărțișoare de aur

Sunt mai scumpe decât cele manuale, dar merită să investești puțin dacă este vorba despre o persoană cu totul specială în viața ta.

Vezi pozele

Mărțișoare quilling

Mărțișoarele quilling sunt mărțișoare făcute manual foarte ieftine, dar și mai puțin rezistente. Și asta pentru că sunt făcute din hârtie. Tehnica quilling se bazează pe rularea unor fâșii înguste de hârtie colorată. Aceste fâșii trebuie îmbinate și aranjate astfel încât să formeze un efect decorativ.

Vezi pozele

Mărțișoare personalizate

Aceste mărțișoare sunt cele care au inscripționate pe ele numele unei persoane dragi, un mesaj către o persoană dragă sau au inserată o fotografie cu chipul acestei persoane. Acest tip de mărțișoare pot fi dăruite prietenelor, colegelor, rudelor. În acest caz, mesajele inscripționate pe ele sunt de tipul: Pentru cea mai … colegă/șefă/soră/prietenă.

Brățări mărțișor

Acest tip de mărțișoare pot fi croșetate, pot fi realizate din mărgeluțe alb-roșii sau poți transforma în brățară un șnur ceva mai gros.

Vezi pozele

Mărțișoare virtuale

Mărțișoarele virtuale pot fi trimise pe email, pe facebook, pe chat, prin orice canal de comunicare online și constau într-o felicitare temtică, pe care este scris un text.

Vezi pozele

Sursă foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse