Iată de ce mor unii oameni de Covid-19, deși s-au vaccinat. Un medic român oferă explicații

România este zdrobită de unul dintre cele mai grave valuri de Covid-19 din Europa. Scepticismul față de vaccin și lipsa unei strategii de succes din partea autorităților sunt în mare parte de vină.

Imaginile din spitalele românești sunt greu de urmărit. Potrivit unei investigații efectuate de jurnaliștii de la Recorder, nici un pat de la unitatea de terapie intensivă (UTI) nu este liber, în timp ce camerele și holurile sunt pline peste capacitate, cu oameni bolnavi care așteaptă ajutor, iar personalul medical aruncă cadavrele în pungi negre de plastic pe lângă ei.

Cu toate acestea, românii sunt în continuare reticenți în ceea ce privește vaccinul, ba mai mult decât atât nu acordă credibilitate mai ales că aud de cazuri de decese în rândul celor vaccinați.

Nimeni nu a explicat motivul pentru care aceștia, deși s-au vaccinat, și-au pierdut viața. Medicul Gabriel Diaconu rupe tăcerea și a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cutremurător.

„E o răbufnire de triumf. Ai văzut? A murit! Și era vaccinat! Băgați-vi-le (dupa caz) pe gât, în fund, prin alte orificii.

Să explici moartea unei persoane care a facut gestul pe care – încă – mulți îl evită din diverse motive, anume a crezut că, vaccinându-se, se va pune la adăpost, nu e ușor. Pare că așteptările i-au fost înșelate. Și pare că a făcut ce-a făcut degeaba.

Iar aici statul face, și își face, un mare deserviciu pentru că se abține să detalieze, prin faimoasa trompetă de comunicare strategică, ce anume stă în spatele excepțiilor de la regulă.

Da, oameni vaccinați anti-COVID pot muri de COVID. S-a vorbit mult zilele acestea de decesul gral. Colin Powell (pe care am avut onoarea să-l cunosc într-un anumit context, mulți ani in urmă).

Acesta primise și a treia doză, dar totuși a făcut boala și a murit de complicații. Avea 84 de ani.

Într-un gest excepțional, familia omului de stat american a permis ziariștilor diseminarea informației că Powell suferea de ceva vreme de mielom multiplu. Mielomul multiplu este o boală care afectează formarea de imunoglobuline, adică anticorpi. Noi numim asta, în medicina, un 'sindrom imuno-deficitar', unde bariera de apărare a organismului este, prin boală, serios afectată.

Cauzele scăderii imunității sunt multe. Și nu, nu au decît marginal de-a face cu câte urzici mănânci, cât sirop de cătină bei, câtă echinaceea ai băgat în tine pe burta goală. În fapt, trebuie spus răspicat, piața 'imunostimulatoarelor' de tip plafar și plante este în proporție zdrobitoare o șarlatanie. Toate suplimentele pe care le bagi în tine NU te apară de infecție, respectiv de complicațiile ei.

Mai sunt situații în care, deși persoana are un sistem imun minim competent, alte verigi ale bolii intervin care nu pot fi oprite în drumul spre fatalitate. Indiferent dacă ești vaccinat, sau nu, faptul că iei contact cu virusul va declanșa o 'luptă la graniță'.

Că e in nas, în gat, că se produce pe căile tale respiratorii, armata ta imună se va lupta 'parte în parte' cu tăvălugul viral. Asta cheamă, angajează în conflict o mulțime de paliere ale metabolismului. Că vorbim de eliberarea de citokine, de interleukine, că vorbim de interferoni sau de histamina/ bradikinina, elementele comune majorității infecțiilor de căi respiratorii pot, în rare cazuri, afecta echilibrul funcționării altor organe.

Inima, spre exemplu. Ficatul, spre exemplu. Rinichii, spre exemplu.

Morțile acestea sunt, într-o zi cu cer senin, perfect prevenibile prin intervenție medicală curentă. Dar în haos, în fum, în plin război informațional, când îți gem spitalele de cazuri mult mai grave, medicina clachează și ea.

O spun foarte clar: acești oameni NU ar fi trebuit să moară de COVID. Acești oameni au murit de COVID pentru că prostia generală a adus arborele sanitar în situația de-a nu mai putea trata bolnavi. Nu vaccinul i-a trădat pe acești oameni. Toți oamenii care continuă să nege proporția gravă a epidemiei i-au trădat pe acești oameni.

Sănătatea unui om are două domenii: unul aparent (cum se simte omul, dacă se simte sau nu sănătos) și unul inaparent (cum e de fapt el pe dinăuntru, cât de bine îi merg de fapt organele).

Românii sunt doar în APARENȚĂ sănătoși. Încă dinainte de pandemia de COVID, la nivel de calitate a vieții, a aerului, a alimentelor pe care le mâncam, a băuturilor pe care le bem, stăteam foarte prost, populațional.

Nu trece zi să nu aud de un caz care sună cam așa: vaccinul e de rahat, cum e posibil, omul era ca un munte (!!!!), nu era obez, bine avea un pic de burtă dar nu exagerat, nu fuma, bine mai bea dar ca tot omul (!!!), nu fusese în viața lui la doctor (?), a fost responsabil, s-a vaccinat, avea diabet dar nimic grav (?), nu lua decât o pastilă…

În urmă cu câțiva ani Romania fusese declarată o țară unde obezitatea este endemică. O țară unde avem peste jumatate de milion de diabetici, mulți dintre ei de vârste mici sau foarte mici. O țară unde oamenii mănâncă mult și prost.

România era declarată printre țările cu cel mai mare consum de alcool per capita.

Avem prea mulți fumători.

Avem aer prea poluat în marile aglomerări urbane.

Drept urmare propaganda anti-vaccinală cu privire la COVID se lovește de realitatea imediată, de igiena publică, a 'materialului social' în care a dat buzna și a făcut beznă, noul coronavirus.

Nu avem timp acum să dăm timpul înapoi. Nu putem reface sănătatea mătrășită a acestui popor vreme de un sfert de secol, timp în care majoritatea oamenilor, în majoritatea timpului, și-au ignorat cu bună știință grija propriei sănătăți, trăind sub impresia copilăroasă că dacă nu mă doare nu mă caut, dacă nu mă mănâncă nu mă scarpin.

Suntem aici, acum și singurele repere pe care le avem sunt cele de principiu în ce privește utilitatea vaccinării. De la cele mai mici vârste la care s-a aprobat, anume 12 ani.

Pentru că e suficient să te uiți pe stradă și să vezi că mulți oameni sunt rață în calea puștii. Iar urletele inepte ale mulțimii nu-i scutește pe oameni de o oglindă personală'.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri