Iată cum arăta Nina Iliescu în tinerețe când locuia în cartierul Crângași din București

nina iliescu

Nina Iliescu s-a născut pe data de 4 martie 1930 într-un sat din Transilvania. Anul acesta, fosta prima doamnă a României a împlinit venerabila vârstă de 90 de ani.

Nina Iliescu l-a remarcat pe fostul Președinte al României  în anul 1948, când amândoi erau elevi în București: ea la “Iulia Hasdeu”, el la “Sfantul Sava”. Numele ei de fată era Elena Șerbănescu, iar întâlnirea cu cel care avea să-i devină soț pentru toată viața, a fost categoric, mâna destinului: cei doi sunt împreună și astăzi pe când amândoi aveau 18 ani.

Când nici nu intrase bine în anii adolescenței, Nina Iliescu a rămas fără tată, acesta decedând în anul 1945, într-o perioadă de grele frământări sociale. Mama Ninei, o femeie simplă și modestă, și-a crescut astfel, singură cele două fete.

Nina Iliescu, ambițioasă și tenace a ajuns în 1949 bursieră la Institutul Tehnologic Mendeleev din Moscova, unde a studiat Chimia. Un an mai târziu Ion Iliescu o urmează ca bursier al Institutului Energetic de la Moscova, Facultatea de Hidroenergetică.

Cei doi s-au căsătorit imediat ce-au ajuns în țară la mijlocul lunii iulie al anului 1951 pe când amândoi aveau 21 de ani. După căsătorie au plecat… la Sovata!

Într-un interviu din 2003 Președintele Ion Iliescu declara: “Cel mai constant și profund suport, în toată viața mea, a fost și este soția. Alături de ea am trecut prin multe. Nu am fost orbiți nici de putere, nici de avere. După o viață petrecută împreună, singurele noastre bunuri sunt casa în care locuim și o masină…”

Foto: Libertatea

Citește și:

EXCLUSIV AVANTAJE Femei celebre care au murit la CUTREMURUL DIN 1977: Daniela Caurea, scriitoarea cu ochi visători

EXCLUSIV AVANTAJE Femei celebre care au murit la CUTREMURUL DIN 1977: Eliza Petrăchescu, o actriță complexă

Mircea Radu, adevărul despre relația cu soția sa

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete