Human Design – stiinta alegerilor corecte

BodyGraph, chakre, I’Ching

Ce este Human Design ?
Human Design este o stiinta relativ noua, un sistem de cunoastere original, fondat pe o sinteza dintre intelepciunile vechi – sistemul de chakre, I’Ching, copacul vietii (arborele sefirotic) din Kabbala – si stiinta moderna (fizica cuantica, biochimie si genetica). Acest sistem ne furnizeaza o cheie de intelegere a vietii. Altfel spus, este o cunoastere logica si matematica, un „manual de functionare“ care nu implica nici o filozofie sau vreo stiinta oculta.

Human Design analizeaza legatura directa dintre momentul precis al nas-terii si modalitatea in care sunt organizate genele. Astfel rezulta o schema corporala in care cele 64 de hexagrame ale I’Ching (stiinta straveche chinezeasca) au structuri similare ADN-ului uman.

Hexagramele sunt structuri liniare formate din 6 linii continue sau discontinue. Liniile continue reprezinta principiul yang, iar cele discontinue, principiul yin. Aceste linii sunt reunite cu 9 centri (centrul capului, centrul fruntii, centrul gatului, centrul G – al identitatii, centrul inimii/ego, centrul sacral, centrul splinei, centrul plexului solar, centrul radacina, vezi imaginea in dreapta). Aceasta schema corporala, proprie fiecarei persoane, este harta noastra genetica.

Dupa ce a fost testat empiric si stiintific, Human Design a devenit public in anii ’90. Medicina, psihologia si stiintele umane folosesc in practica analiza schemei corporale ca instrument complementar. Acest instrument poate analiza individul in profunzime si ne ajuta sa evidentiem strategia care poate fi adoptata in luarea unei decizii. In domeniul resurselor umane, de exemplu, Human Design ofera instrumente practice pentru recrutarea si gestionarea personalului.

Cum te poate ajuta?
Aceasta stiinta poate ghida fiecare persoana sa descopere o strategie de viata personala si sa raspunda urmatoarelor intrebari:
Cum pot interactiona cu ceilalti si cu mediul in care traiesc?
Cum pot fi afectate intalnirile mele, relatiile mele, de comportamentul meu si cum le pot imbunatati?
Care este scopul meu in viata?
Care este potentialul meu, capacitatea mea innascuta?
Care e contributia mea la mersul lumii?
Cum pot alege directia cea buna?
Care sunt punctele mele forte si slabiciunile mele?
In ce fel sunt conditionat de nas-terea mea si de mediul in care tra-iesc?
Cum pot depasi frustrarea si obs-tacolele din viata mea?
De ce ma simt sub presiune emotionala sau mentala in unele situatii?

Cine sunt Specialistii

DOMINIQUE CONCI (Franta)
Este analist Human Design si practica acest sistem de patru ani, fiind in continua formare. Este astrolog, maestru Reiki , practician in Reconectare, nivelurile I, II, III si practician EMF nivelurile I-VII. Este formata in reprogramare ADN de catre Kishori Aird, www.kishori.org. Are o formare in tehnicile si aplicatiile stiintelor constiintei cu Patrick Drouot, in domeniul explorarii tuturor nivelurilor de constiinta accesibile psihicului fiintei umane, precum si a mecanismelor psihice, psihologice si spirituale prin care functioneaza fiinta umana.

Daca esti interesata de programul de formare in Human Design, poti consulta ww.designhumainfrance.com.
Sistemul Human Design este o stiinta copyright Jovian Archive Corporation (www.linksforlight.com, www.jovianarchive.com) In Romania, se ofera consultatii Human Design prin intermediul Centrului de Dezvoltare Personala AMANESER, amaneser@amaneser.ro, tel./fax: 021.327.54.45

Strategia alegerilor benefice pe termen lung
Deciziile noastre ne determina viata. Fiecare hotarare pe care o luam are un impact covarsitor asupra destinului nostru – se si spune ca suntem suma deciziilor pe care le luam de-a lungul vietii.

Cu toate acestea, stilul de viata foarte agitat ne induce o stare de confuzie care ne tine departe de ceea ce e autentic si ne dorim cu adevarat; nu e de mirare ca, stresati fiind si risipiti in toate directiile, deseori alegem gresit. Oboseala cronica, epuizarea sunt stari care nu creeaza un context favorabil pentru a lua cele mai bune decizii.

Dar cum faci diferenta intre o hotarare corecta si una gresita? Simplu – cand iei o decizie corecta, nu simti nici o tensiune interioara, pe cand in cazul uneia nepotrivite, resimti foarte puternic framantarile care insotesc de regula procesul in sine de luare a deciziilor.

Asadar, stiinta Human Design te poate ghida in alegerile pe care le ai de facut, in toate domeniile vietii tale. Suntem deciziile noastre, iar hotararile pe care le luam ne determina viitorul. Fiecare rascruce din drumul nostru este o ocazie de a alege directia corecta sau, altfel spus, de a lua decizia care iti este cu adevarat benefica pe termen lung.

Human Design iti ofera o strategie pentru a ajunge la adevarata ta natura. Este usor de aplicat, iti respecta complexitatea si iti ofera posibilitatea de a avea incredere in tine. |inand cont de reperele pe care ti le ofera Human Design, treptat, te poti elibera de vechile tipare de comportament, de conditionari negative din punct de vedere social, profesional, familial, pentru a trai in acord cu tine insati.

Lucrul cel mai important in Human Design e sa experimentezi schimbarile, avand strategia pe care ti-o insusesti. Doar astfel vei putea deveni autentica in viata de zi cu zi, vei fi tu insati.

„A fi tu insuti inseamna a atrage lucrurile care sunt cu adevarat facute pentru tine. Inseamna sa faci asocierile corecte, care nu doar te ajuta sa fii remarcat si inteles de ceilalti, dar si sa ii intelegi la randul tau pe ceilalti. In calitate de parinte, aceasta informatie este esentiala pentru binele copiilor.“, sustine Dominique Conci, Analist Human Design.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie