Horia Vîrlan: ”Bărbații sunt egali cu femeile”

Iată ce spune cel mai simpatic bucatar din România, autor de cărți si blogger de artă culinară!

Horia Virlan

Femeia trebuie să stie să gătească?

Nu, daca are un partener cuminte si ascultator; nu, pentru ca nu mai suntem în secolul al XIX-lea, nici macar în al XX-lea, ci în al XXI-lea, când barbații sunt egali cu femeile.

Simțul umorului în bucătarie

Oho, ajuta si nu numai. Te face sa înțelegi situațiile când esti ridicol si când habar nu ai de ceea ce faci în bucatarie si totusi insisti. Când nu renunți si îți iese pâna la urma. Umorul te face sa fii mai bun, mai creativ, este ambalajul oamenilor inteligenți. Te si ajuta sa înțelegi mai bine rețetele pentru ca, pâna la urma, sunt o combinație între ingrediente care seamana mai mult cu chimia.

Recomandare: 60% fructe și legume

Sunt îndragostit de fructe si legume si le consum de fiecare data când am ocazia. Marturisesc ca nu întotdeauna, pentru ca nu prea am timp sa ma duc sa le caut, sa le cumpar. Fructele oricum sunt mereu în casa si, atunci când se mai învechesc, le fac compot si tot nu le arunc.

Inima, creierul sau stomacul?

Toate trei. Inima este importanta, pentru ca este motorul nostru. Sufletul, pentru ca este cel care ne împinge înainte, iar mintea este importanta pentru ca ne ajuta sa nu devenim ridicoli. Stomacul are si el un rol esențial, pentru ca le hraneste pe cele de mai sus.

Lecții de viață la «Junior Chef»?

Am învațat ca cei mici pot fi la fel de performanți ca cei mari, ca e bine sa încerci sa te întorci în trecut, ca e bine sa stai pe lânga copii, pentru ca te simți tânar. Te ajuta sa uiți de grijile de zi cu zi si sa devii copil, câte puțin macar, atunci când poți.

Obiectul preferat în bucătărie

Masina de gatit, adica aragazul, pentru ca mâncarea facuta pe foc este cea mai buna. Nu am lucrat pe masini de gatit, dar militarii le foloseau în razboi, faceau focul la ele. Masina de gatit este acel vagon pe roți tras de cai, mai târziu de autocamioane sau tractoare, si este compus dintr-o plita în care se bagau carbuni si lemne. Bucatarii folosesc aceasta denumire, masina de gatit.

Muzica preferată în bucatarie

Mie-mi place sa ascult orice fel de muzica si desi nu este regula, îmi place sa fie un zumzet în bucatarie. Vorba aia, aud, dar nu ascult.

De ce îsi tradeaza un bucatar secretele gratis?

Sunt doua site-uri care pretind ca îmi aparțin (horiavarlan.blogspot.com si www.mixtopia.ro/cooking). Eu împartasesc ceea ce stiu si prin intermediul carților pe care le-am scris. Nu mi-e teama ca cineva ma va putea întrece, pentru ca nu-mi pasa de astfel de lucruri. Nu sunt o persoana foarte competitiva. Dumnezeu mi-a dat sansa sa devin cine sunt si cred ca trebuie sa le dau si celorlalți din ceea ce am învațat eu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber