Gențile din ratan, tendința verii 2022. Iată câteva genți spectaculos de elegante

Paie, răchită, ratan, coș, rafie, iută, indiferent cum i-ați spune, un lucru este sigur: este tendința de genți de vară care nu va muri niciodată. Nu se întâmplă adesea ca un anumit obiect sezonier să aibă o longevitate reală, dar este cu siguranță adevărat atunci când vine vorba de aceste genți.

Având în vedere că designerii de lux au creat aceste „umile' accesorii, nu este de mirare că gențile din ratan au revenit în vogă în ultimii ani. Acum sunt la fel de indispensabile verii ca lenjeria și înghețata.

Există atât de multe forme și dimensiuni din care să alegi, încât opțiunile pot părea copleșitoare, dar iată câteva versiuni fabuloase în galeria foto în care puteți investi în vara 2022.

Paris SS11 AccessoriesSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 7

Istoria genților din ratan

Sacii de răchită datează încă din Egiptul antic. Arheologii au descoperit coșuri din ratan în mormintele faraonilor bogați care erau folosite pentru transportul alimentelor, a apei, chiar și a copiilor. Fabricate în mod tradițional din salcie, ratan, stuf și bambus, natura ușoară, dar robustă, a făcut ca aceste coșuri să fie ideale pentru a transporta orice lucru greu.

De-a lungul timpului, materialul popular a trecut din Egipt și Persia în Roma antică, unde coșurile de răchită erau folosite pentru a transporta articole în Pompei. În trecut, coșurile de răchită s-au răspândit pe tot globul și au evoluat atât în ​​​​funcție cât și în modă, de la depozitele de coșuri de răchită din Tokyo în perioada Edo (1615–1868), până la transportul prânzurilor elegante în aer liber la picnicuri victoriane la modă.

La începutul anilor 1800, picnicurile au început să se „mute' în aer liber, deoarece dezvoltarea trenurilor, bicicletelor și a mașinilor cu motor a făcut ca peisajul rural să fie mai accesibil, în special în Anglia, iar până la începutul secolului al XX-lea, picnicurile în aer liber au devenit o normalitate. Au fost produse coșuri de picnic specializate pentru piața de masă, iar mesele pe care le transportau au devenit mai standardizate.

Până în anii 1950, coșurile de picnic s-au micșorat până la dimensiunea poșetei și au devenit geanta de mână indispensabilă, prin excelență a deceniului. Branduri cunoscute au popularizat versiuni împodobite cu panglici, fructe din material textil și flori, scrie J. Mc Laughlin.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse