Gabriela Firea mai dă 3000 de euro femeilor din București care vor să facă fertilizare in vitro

La următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, primarul Capitalei, Gabriela Firea, va propune suplimentarea proiectului “O şansă pentru cuplurile infertile – FIV1”, prin care Municipalitatea acordă sprijin financiar de aproximativ 3.000 euro pentru fertilizare in vitro.

„Am luat decizia de a iniţia etapa a doua a proiectului de fertilizare in vitro, pentru încă 2.000 de cupluri, pentru că la FIV1 avem o rată de succes de 70%: dintre cele 159 de proceduri medicale decontate şi finalizate, 112 sunt sarcini confirmate. FIV 1 şi-a atins ţinta pentru 1.000 de cupluri, acesta este numărul actual al participanţilor la program. Este un proiect în care punem mult suflet, noi venim cu cifre, pentru că acesta este tiparul oricărei analize de oportunitate şi necesitate, dar fiecare nouă speranţă pentru un cuplu care intră în program, fiecare nouă sarcină, fiecare zâmbet au o valoare emoţională ce nu poate fi măsurată. Beneficiarii vor primi, ca şi în cazul FIV 1, vouchere în două tranşe: în valoare de 4.600 de lei pentru medicamente şi în valoare de 9.200 de lei pentru procedurile medicale. Regulamentul acestui proiect va avea amendamente suplimentare faţă de proiectul anterior, în acord cu solicitările primite în această perioadă', a declarat Gabriela Firea.

Potrivit edilului, prima etapă a programului a înregistrat rată de succes de 70%. Până în prezent, la program s-au înscris 1.000 de cupluri pentru a primi 3.000 euro.

Dosarele depuse au fost analizate, iar 838 dintre ele au fost aprobate. Dintre acestea, momentan, doar 159 de proceduri medicale au fost decontate şi finalizate. Alte 200 de cupluri au primit vouchere şi au început procedurile medicale. Alte 38 de dosare sunt în curs de evaluare, iar restul de 124 se vor analiza până la 11.01.2019, informează Primăria Capitalei.

 

Iulia Sandu

Foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri