Gabi Luncă, artista cu o voce inegalabilă, s-a pocăit după o mare lovitură a destinului

Când îi pronunțăm numele, ne gândim la muzica lăutărească de altădată, autentică și tulburătoare care a adus alinare și refugiu unei generații sacrificate și oprimate de cursul istoriei. Gabi Luncă a marcat ireversibil acest stil muzical. Astăzi, Gabi Luncă poate fi auzită cântând… doar că nu în locurile unde putea fi găsită odinioară.

Casetele cu melodiile ei se vindeau ca pâinea caldă. De cele mai multe ori erau puse deoparte și vândute pe sub mȃnă'. Aproape că nu exista casă în care să nu existe măcar o astfel de casetă cu melodiile ei, așa cum nu se putea ca vocea ei să nu răsune la petreceri aniversare, onomastice sau revelioane.

Gabi Luncă avea un timbru unic, tânguitor, care te răscolea… dar ea cânta orice, de la muzică de petrecere, de voie bună, de dragoste și dor, până la romanțe și șansonete, cântecele ei ajungând cu ușurință la sufletele românilor. Oamenii dansau, cântau împreună cu ea și se simţeau bine, recunoscând la unison un talent remarcabil.

Puţini știu însă, cât de grea a fost viaţa artistei. A rămas fără mamă când avea numai 3 ani și jumătate, iar la scurt timp tatăl ei s-a recăsătorit. Noua soție a tatălui se purta înfiorător cu copila Gabi Luncă, marcându-i astfel copilăria. Marele său atu în viaţă a fost talentul moștenit de la tatăl ei, violonistul Dumitru Luncă. Acesta cânta în cadrul Orchestrei Armatei din Ploiești. Astfel că, la numai 17 ani, Gabi Luncă se face remarcată datorită vocii sale potrivită muzicii lăutărești și este angajată la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploiești. Acesta a fost începutul unui drum lung, presărat cu succese profesionale incontestabile, dar cu mari încercări ale destinului.

Gabi Luncă și-a conturat propriul stil muzical, definit ca muzică orășenească lăutărească.

După ce melodiile sale au ajuns pe buzele multor români, după ce a cunoscut succesul pe plan naţional și internaţional, Gabi Luncă a luat o hotărâre care i-a schimbat cursul vieţii. După pierderea primului său copil a ales să se pocăiească, trecând la penticostali. Împreună cu soțul ei, acordeonistul Ion Onoriu, artista a fost botezată nou-testamental în apă, în ritul creștin penticostal.

Au împreună 4 copii, Emanuel, Rebeca, Estera și Sara. De la începutul anilor 90, Gabi Luncă mai cântă doar muzică religioasă, încercând să își respecte promisiunea de pocăinţă făcută lui Dumnezeu.

Astăzi Gabi Luncă este misionar filantrop și creștin, dar și cetăţean de onoare al comunelor: Șiria, jud. Arad și Vărbilău jud. Prahova. Viaţa artistei, pesărată cu multe încercări, este un exemplu de putere, luptă și credinţă. Vocea lui Gabi Luncă va însoţi mult timp poporul român, chiar dacă astăzi artista e dedicată muzicii bisericești.

Foto: Libertatea

Citește și:

Madonna s-a fotografiat în sutien și a stârnit o mulțime de controverse. Ce detaliu i-a deranjat pe fani?

E din ce în ce mai slabă! Cum a reușit Adele să topească kilogramele în plus?

Dan Chișu, diagnosticat cu cancer de piele de 3 ori în 5 ani

Vezi şi: Ce înseamnă să fii pocăit. Diferența dintre pocăiți și credincioși

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete