Fundatia L’Oréal si UNESCO au premiat femeile din stiinta

Profesor Elaine Fuchs

Profesor Anne Dejean-Assémat

Profesor Alejandra Bravo

Profesor Lourdes J. Cruz

Profesor Rashika El Ridi

Ceremonia celei de-a 12-a editii a Premiilor internationale L’Oréal-UNESCO “For Women in Science” a avut loc saptamana trecuta, la sediul UNESCO, onorand cinci femei cercetator exceptionale.

Cele cinci laureate, cate una din fiecare continent, au fost recompensate pentru excelenta activitatii de cercetare si pentru angajamentul puternic fata de meseria lor. Aceste premii ilustreaza determinarea Fundatiei L’Oréal si UNESCO de a pune in lumina femeile exceptionale din stiinta, care contribuie la schimbarea lumii.

O ceremonie care sarbatoreste 5 femei, 5 cariere si 5 provocari mondiale.

Juriul prestigios, al carui presedinte este Günter Blobel, laureat al Premiului Nobel pentru Medicina in 1999, a apreciat in mod special activitatea a cinci femei de stiinta deosebite, care, prin activitatea lor de cercetare, ajuta la indentificarea solutiilor in fata provocarilor viitorului.

Africa si Orientul Mijlociu: Profesor Rashika El Ridi (Egipt), Profesor de Imunologie la Departamentul de Zoologie, Facultatea de Stiinte, Universitatea din Cairo.
“Pentru deschiderea drumului pentru identificarea vaccinului impotriva bolii parazite tropicale bilharzia, care afecteaza peste 200 de milioane de oameni.”

Asia si Pacific: Profesor Lourdes J. Cruz (Filipine), Profesor la Institutul de Stiinte Marine, Universitatea Philippines Diliman din Quezon City.
“Pentru descoperirea conotoxinelor produse de anumiti serpi marini, care pot fi utilizate ca medicamente calmante sau ca sonde farmaceutice pentru studeirea functiilor creierului.”

Europa: Profesor Anne Dejean-Assémat (Franta), Director de Cercetare la Institutul Pasteur si in cadrul Unitatii 579, specializata in biologie moleculara si celulara a tumorilor, din cadrul INSERM, Paris.
“Pentru elucidarea mecanismelor moleculare si celulare aflate la originea unor forme de cancer uman.”

America Latina: Profesor Alejandra Bravo (Mexic), Profesor la Institutul de Biotehnologie, Universitatea Nacional Autonoma de Mexico din Cuernavaca.
“Pentru intelegerea mecanismelor toxinei bacteriale care actioneaza ca insecticid, fara a dauna mediului inconjurator.”

America de Nord: Profesor Elaine Fuchs (Statele Unite), Profesor de biologie celulara si dezvoltare la Universitatea Rockefeller din New York.
“Pentru descoperirea biologiei celulelor stem si a proceselor cheie implicate in dezvoltarea, mentinerea si repararea pielii.”

Prin programul For Women in Science, L’Oréal si UNESCO promoveaza femeile care ajuta la schimbarea lumii prin activitatea lor de cercetare. Acesti oameni de stiinta raspund provocarilor mondiale, de la domeniul sanatatii la cel al mediului, pana la actiuni civice, fiind cheia pentru viitorul omenirii.

De curand, Prof. Elizabeth Blackburn si Prof. Ada Yonath, laureate ale editiei din 2008 a Premiilor L’Oréal-UNESCO “For Women in Science”, au primit Premiul Nobel pentru Medicina, respectiv Chimie. Recunoasterea excelentei acitivatii de cercetare a acestor femei prin decernarea unui premiu atat de prestigious reprezinta un semnal de incurajare pentru viitorul parteneriatului dintre L’Oréal si UNESCO.

In ultimii 12 ani, programul For Women in Science a recompensat 62 de laureate si 864 de bursiere. Astfel, programul a devenit o referinta pentru recunoasterea excelentei in cercetare, in toata lumea, si o sursa valoroasa de motivare si inspiratie pentru femeile din stiinta. In Romania, programul de burse nationale UNESCO L’Oréal Pentru femeile din stiinta a fost lansat in 2009, castigatoarea urmand sa fie desemnata la inceputul acestui an.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri