A fost o emblemă a muzicii și televiziunii românești pe timpuri! Cum arată Alexandru Jula la 82 de ani, când încă urcă pe scenă

Alexandru Jula este un celebru interpret de muzică ușoară, care se bucura de succes răsunător pe vremea comunismului. Mulți nostalgici și-l aduc aminte nu doar pentru piesele care l-au consacrat, dar și pentru faptul că a cochetat cu televiziunea. 

Alexandru Jula s-a născut pe data de 24 iulie 1934 în localitatea Șimleu Silvaniei din județul Sălaj, iar astăzi are 82 de ani. A debutat în televiziune la 23 august 1962, iar la radio, în următorul an, la data de 1 ianuarie 1963. A avut o vastă carieră, dar nu s-a oprit din activitatea artistică nici astăzi.

Despre cariera artistului Alexandru Jula

Pe data de 1 octombrie 1954, Alexandru Jula a intrat în echipa Teatrului Muzical „Nae Leonard' din Galați, secția estradă, potrivit wikipedia.org. Acolo el a debutat în spectacolul „Sugestii și reclamații' cu piesele „E toamnă iar' și „Povestea cu Ileana Cosânzeana'.

În perioada anilor 1965 – 1971 a colaborat și la premierele Teatrului „Constantin Tănase' din București („Carnaval la Tănase', „Aventurile unei umbrele', „Al optulea magnific', etc), când s-a numărat printre invitații permanenți ai spectacolelor Capitalei. Din anul 1972, timp de 8 ani, a fost cooptat și în colectivul Teatrului „Fantasio' din Constanța.

Primul său single a fost realizat în anul 1966 împreună cu Ionel Miron, care a fost urmat de alte 4 apariții personale. Discul care a fost editat în 1968 a înregistrat vânzări considerabil. Acesta conținea piesele „Soția prietenului meu', „Floare albă din Pireu' și coveruri.

De-a lungul timpului a participat la festivaluri naționale și internaționale unde a câștigat mai multe premii:

  • A fpst laureat al Concursului de creație și Interpretare „Melodii ’79' pentru interpretarea piesei „Am auzit de dragoste'.
  • În 1968 a participat la Festivalul de la Berlin.
  • În 1978 a participat la Festivalul de la Poznan, Polonia.
  • La Festivalul de muzica ușoară de la Mamaia a participat în anii 1966 și 1969.
  • În anul 1998, la Constanța a primit Diploma de Excelență la Festivalul Național al Teatrelor de Revistă.
  • În anul 2000 a obținut Premiul Național de Revistă.
  • În 2002 a primit Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare Românești „O zi printre stele' a Ministerului Culturii și Cultelor.
  • Tot în anul 2002 a fost desemnat Cetățean de Onoare al municipiului Galați.
  • După anul 2000 a fost prezentatorul emisiunii „Jula și prietenii', care era difuzată la TV Galați, unde erau mereu prezenți invitați de seamă din lumea muzicii ușoare și populare.

Alexandru Jula face spectacole și la 82 de ani

De peste șase decenii, cunoscutul interpret Alexandru Jula se află în inimile iubitorilor muzicii ușoare românești pentru vocea sa caldă, inconfundabilă, pentru farmecul și umorul lui extraordinar, pentru bonomia lui, dar mai ales pentru talentul șlefuit și șlagărele care au scris povestea excelenței sale în muzică.

În luna iunie a acestui an, mai multe vedete ale muzicii și umorului românesc îl vor sărbători pe marele cântăreţ al iubirii, în spectacolul „ULTIMUL ROMANTIC', prezentat în cadrul unui mini-turneu național în șase orașe. Titlul poartă, de asemenea, și numele cărții biografice a artistului, scrisă de Oana Georgescu.

'ULTIMUL ROMANTIC', este un spectacol menit să meargă direct la suflet, să aducă în atenția publicului melodii de odinioară și valori artistice de necontestat. Cele mai cunoscute şi iubite piese ale lui Alexandru Jula, printre care „Să nu spui iubirii adio nicicând', „Când liliacul va-n-flori din nou', „Soţia prietenului meu', „Glasul tău, numele tău', „Te ştiu de când e lumea', „Vorbeşte-mi de iubire' sau „N-am să uit nicicând iubirea', se vor adăuga amintirilor și momentelor umoristice speciale, prezentate de actorul Jean Paler, precum și refrenelor celor mai frumoase șlagăre interpretate de artiști interpreți de calibru, invitați în concert, precum: Ileana Șipoteanu, Stela Enache, Marina Florea sau Alexandra Canareica.

Pentru a vedea cum arată Alexandru Jula la 82 de ani, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Pe vremea comunismului, toată lumea dansa pe șlagărele ei! Cum arată acum Marina Florea, la 55 de ani

Fotografii de colecție din copilăria lui Fuego! Cum arăta pe când avea doar 7 ani

Fuego, cu sufletul ţăndări după ce-a filmat piesa «Împodobeşte, mamă, bradul»!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete