Florin Zamfirescu, mesaj alarmant către autorități: „Nu mai vaccinați copiii”

Invitat în platoul emisiunii „Subiectiv' de la Antena 3, Florin Zamfirescu a ținut să transmită un mesaj extrem de important către populația României. Actorul a vorbit despre vaccinarea care a început în rândul copiilor, dar și despre numărul mic de cazuri de Covid-19 din prezent.

Florin Zamfirescu a cerut autorităților să înceteze campania de vaccinare a copiilor, catalogând-o ca fiind o „nenorocire'. Această declarație a actorului a fost făcută după ce în România au scăzut cazurile considerabil.

„Ați pronunțat adineauri că nu mai sunt teorii ale conspirațiilor. Tot ceea ce era teoria conspirației până ieri acum este realitate.

Eu nici nu prea mai vorbesc de România. Este o țară care nu poate avea pretenții să conducă lumea, să fie luată prea în serios. Suntem și noi acolo, o părticică, dar la forurile superioare, la vârfuri dacă mâine se dă o comandă de undeva că să crească numărul de îmbolnăviri crește.

Dacă poimâine avem alegeri, trebuie să mergem la alegeri orice ar fi. Acum toți meargă într-o direcție să ne vaccinăm, să ne salvăm.

Singurul meu apel ar fi să nu vaccinăm copiii. Nu începeți cu nenorocirea asta', a spus actorul Florin Zamfirescu la Antena 3.

Începând cu 2 iunie, 10.000 de copii cu vârste cuprinse între 12-15 ani au primit vaccinul produs de compania BioTech – Pfizer împotriva virusului SARS-CoV-2. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, cei mai mulți copii vaccinați sunt din București, Ilfov, Cluj și Iași.

Potrivit specialiștilor din afara țării, vaccinul este sigur și eficient, acesta fiind motivul pentru care medicii pediatri nu s-au opus acestei campanii.

„În calitate de pediatri, nu am fi de acord cu recomandările – chiar dacă acestea provin de la guvern – dacă nu am fi convinși că vaccinurile sunt sigure și eficiente, dată fiind vasta noastră experiență în vaccinarea copiilor pentru a-i menține sănătoși', a explicat medicul Yvonne Maldonado, potrivit CNN.

De asemenea, aceasta i-a asigurat pe părinți că în afara unor ușoare semne de oboseală sau dureri de braț, vaccinul nu le va afecta dezvoltarea, viața sau fertilitatea.

„La fel ca orice alt vaccin, copiii se pot simți puțin obosiți după imunizare, dar nu cred că va fi o reacție adversă majoră. Mai mult, efectele secundare care apar în mod obișnuit – o durere în braț, poate ceva roșeață la locul injectării, frisoane – ar trebui să dispară în 48 de ore. Dacă o familie se teme că micuții ar putea rata o zi de școală, pot face programarea la vaccin în weekend.

Nu există dovezi în acest moment că acest vaccin va afecta dezvoltarea sau fertilitatea. Este o platformă de vaccin ARNm – intră în celulă și servește drept șablon pentru proteina spike în celula umană – care apoi poate stimula dezvoltarea anticorpilor. Cred că această temere este ridicolă', a mai adăugat medicul.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri