Florin Piersic, în lacrimi după moartea Olgăi Tudorache: „Când am aflat că a plecat dintre noi, am simțit o ‘picătură de otravă’ în inimă!”

Olga Tudorache s-a stis din viață, noaptea trecută, la vârsta de 88 de ani. După lungă suferință, marea actriță a lăsat în urma ei multă durere în lumea teatrului românesc. O mulțime de actori celebri au fost șocați de această veste, printre care și Florin Piersic.

După ce a aflact cumplita veste, Florin Piersic a dat câteva declarații cutremurătoare despre marea doamnă a teatrului românesc.

Florin Piersic, în lacrimi după moartea Olgăi Tudorache

„Am aflat cu foarte mare tristețe de plecarea marii artiste care a fost, este și o să rămână, Olga Tudorache. Mi-aduc aminte cu foarte mare plăcere, pot să spun, deși nu-mi place cuvântul, cu foarte mare emoție, mai bine, când a venit să mă vadă jucând în piesa lui Visnevski, Tragedia optimistă — în care ea juca comisarul, femeia comisar — la Craiova, în regia lui Vlad Mugur. Dar aflând că noi facem același spectacol, tot în regia lui Vlad Mugur, la București, la Teatrul Național, a venit la spectacol, piesă în care eu îl jucam pe Alexei, marinarul nemulțumit și foarte, să spun, pozitiv, la urma urmei. Partenera mea era Marcela Rusu, și pe ea Dumnezeu să o ierte! Și Olga a venit în cabină la mine și mi-a spus niște cuvinte pe care n-am să le pot uita niciodată', a declarat Florin Piersic, pentru AGERPRES.

„Atât era de legată de profesia, de actorii care se produc pe scenele românești, era omul care aparent părea dur, dar de fapt avea o inimă mare….Bineînțeles că am văzut-o în multe spectacole și, când am aflat dimineață că a plecat dintre noi, am simțit, așa, un fel de ‘picătură de otravă’, o picătură de otravă în inima mea, care întotdeauna îi aparținea. Cei care mă citiți acum probabil că înțelegeți ce senzație și ce curent m-a cuprins pe mine știind-o nu numai ca artistă, ci și ca vecină de bloc. În Piața Palatului locuia și eu tot acolo până într-o vreme. Ne vedeam destul de rar, dar când ne vedeam era o atmosferă, un fel de adiere de prietenie, de bunătate, de înțelegere, de…. Știa absolut tot. Chiar și fiului ei, care nu e în țară, după câte știu, i-a pus numele după personajul pe care îl jucam eu în piesa de care am vorbit. Dumnezeu s-o odihnească!', a adăugat Florin Piersic.

Olga Tudorache a murit la 88 de ani

Marea actriță a încetat din viață în cursul nopții de marți spre miercuri, după o luptă grea cu boala. Ea a fost internată pentru o perioadă bună de timp la Spitalul Elias, la secția de Terapie Instensivă.

Pentru a vedea mai multe imagini, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Hepta

Mihaela Tudor

Citește și:

Ultimele imagini publice cu Olga Tudorache. Fotografiile sunt cutremurătoare

A murit Olga Tudorache. Marea Doamnă a Teatrului Românesc avea 88 de ani

Cum se simte Olga Tudorache după ce ieri a ajuns de urgență la spital? Medicii au spus care este starea de sănătate a doamnei teatrului românesc'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete