A murit Olga Tudorache. Marea Doamnă a Teatrului Românesc avea 88 de ani

A murit Olga Tudorache. Doamna teatrului românesc a murit în noaptea trecută, la vârsta de 88 de ani. Pe 9 octombrie fusese internată la Spitalul Elias din cauya unor probleme grave de sănătate.

Informaţia a fost anunţată pe Facebook de actorul Florin Călinescu şi de medicul oftalmolog Monica Pop.

“Români, a murit OLGA TUDORACHE…! O ARTISTĂ cât pământul ăsta! Profesoara mea, mama mea!”, a scris actorul Florin Călinescu.

Decesul marii actriţe a fost anunţat şi de medicul Monica Pop: “Telefonul a sunat din nou in noapte. Real, de data asta. Doamna Olga Tudorache a plecat… Regret din suflet… Am tot sperat”.

Pe 9 octombrie, actriţa Olga Tudorache se internase în stare gravă la Spitalul Elias. Într+un comunicat al spitalului de la acea dată se anunţa: „Doamna Olga Tudorache a fost internată în Spitalul Universitar de Urgenţă Elias în data de 09 octombrie, pentru evaluarea stării de sănătate deteriorată progresiv în ultima perioadă. Evaluarea iniţială s-a făcut cu supravegherea permanentă a parametrilor vitali. În cursul dimineţii zilei de 12 octombire, starea generală s-a agravat în concordanţă cu evoluţia imprevizibilă a bolii. Din aceste motive, doamna Olga Tudorache, a fost internată începând din aceasta dimineaţă în secţia de terapie intensivă a SUUE, pentru supraveghere continuă şi continuarea tratamentului adecvat'.

Cine a fost Olga Tudorache

Olga Tudorache s-a nascut pe 11 octombrie 1929, la Oituz, judeţul Bacău. Viitoarea mare actriţă a copilarit in casa parohiala a bisericii din Oituz, construita de bunicul sau care era preot.

Tatal său, pilot de meserie, a murit intr-un accident de avion la vârsta de 35 de ani.

Olga Tudorache s-a dedicat artei teatrale si indrumarii pasilor studentilor sai, folosindu-se de o tehnica desavarsita si punand suflet in tot ceea ce face.

În septembrie 1951 se angajează la Teatrul Tineretului din Bucuresti. În anul 1966, teatrul se uneste cu Teatrul Nottara. La noul teatru, Teatrul Mic, isi desfasoara activitatea pana in 1978.

Începând cu anul 1976, ocupă şi postul de conferentiar universitar la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale', catedra de actorie, iar in 1990 devine postul de profesor universitar. Se retrage din invatamant in 2000.

In anul 2006, primeşte Ordinul National Serviciul Credincios' in grad de Mare Cruce.

Actriţa Olga Tudorache a fost casatorita cu actorul Cristea Avram (1931-1989) de care s-a despartit odata cu plecarea acestuia in strainatate.

Sursa foto libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete