Fire albe de păr – De ce apar înainte de vreme?

Câte dintre noi nu s-au confruntat cu această problemă? Să constați că îți apar fire albe de păr, deși vârsta din buletin ar arăta că nu este cazul de așa ceva.

Partea proastă este că nu doar vârsta este criteriul în funcție de care ne putem gândi la apariția firelor albe de păr. O combinație neașteptată de cauze ne pot face candidați perfecți pentru un păr îmbătrânit înainte de vreme.

Fire albe de păr din cauza geneticii

Ereditatea este principala cauză a apariției firelor albe de păr. Așa că, dacă părinții sau bunicii au albit devreme, există mari șanse ca și ție să ți se întâmple asta înainte de, să spunem, 40 de ani.
O altă cauză posibilă este lipsa vitaminelor B3 și B12 din organism. Dacă aceasta este cauza, analizele de specialitate și aportul optim de vitamine ar putea fi cheia pentru repigmentarea firelor albe.

Stresul oxidativ

Se vorbește mult despre acest subiect. Stresul oxidativ îmbătrânește celulele corpului și duce la apariția bolilor. De ce apare? Este declanșat de dezechilibrul dintre cantitatea de oxigen reactiv produs în organism și capacitatea corpului nostru de a-l elimina. În plus, există alte afecțiuni, precum alopecia areata (pe scurt, căderea părului), asociate și cu apariția firelor albe. Și nu în ultimul rând, produsele de hairstyling folosite în exces pot duce la schimbarea culorii părului. Și-n acest caz, este firească întrebarea: pot reveni la culoarea inițială a părului fără a mă vopsi?

Vopsitul, singura soluție?

Teoretic, nu. Există o serie de schimbări în alimentație și în stilul de viață care ar putea îmbunătăți aspectul părului.

  • consumă mai multe alimente care conțin antioxidanți: multe legume, ceai verde, pește;
  • dacă fumezi, reduci sau elimină acest obicei;
  • spală părul cu ceai negru. Pregătește un ceai din 2-3 plicuri, apoi clătește părul cu soluția rezultată;
  • apelează la vitaminele recomandate de medic, în funcție de rezultatul analizelor.
  • dacă nici o variantă nu dă roade, înseamnă că genetica este cauza.

Citește și:

Ce vedetă a albit prematur?

Și părul gri este frumos!

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete