Finalistele concursului Mamă-fiică, o legătură unică!

În ediţia de martie v-am invitat să vă înscrieţi în această competiţie specială, în care aţi avut ocazia să spuneţi „Mulţumesc… celei care înseamnă atât de mult pentru voi. Sute de mame şi fiice din toate colţurile ţării au răspuns invitaţiei, scriind mesaje emoţionante despre legătura specială din viaţa lor.

mama-fiica

Vă prezentăm cele 10 cupluri finaliste, răsfăţate cu o şedinţă foto profesionistă.

Alexandra şi Iozefina

Laura Neamţu, 45 ani, regional manager, şi Alexandra, 20 ani, studentă la filologie, din Iaşi.

alexandra

Cea care a ales să se înscrie în competiţie a fost Alexandra, fiica: „Mama mea este o artistă în simţiri şi fapte, iar tot trecutul ei a fost pentru mine, încă din copilarie, fascinant. E o apariţie, o zână talentată şi plină de superlative. O profesoară creativă, talentată, care a ghidat generaţii de olimpici.

Inconştient, mereu m-au provocat realizarile ei. Îi sunt pe deplin recunoscătoare pentru magia iubirii ei, pentru puterea exemplului şi pentru dorinţa de a-mi cunoaşte şi de a-mi accepta fiecare parte din mine – bună sau rea.

Alexandra şi Laura

Alexandra Stratulat, 53 ani, profesoara de biologie, în Adjud, şi Alexandra, 28 ani, editor la Antena Stars, Bucureşti.

alexandra-laura

Un cuplu efervescent, care zâmbeşte la fel de larg şi de cald, aşa cum o face în poză. Nu fac nimic fără să se consulte, să îţi ceară părerea, să se încurajeze.

Alexandra o consideră pe Laura „responsabilă pentru tot ceea ce a devenit. „M-a învăţat să merg şi de atunci, cu ea lângă mine, am înaintat mereu. Uneori, mi-a fost greu, am mai căzut şi poate nu am vrut să mă mai ridic. Era acolo şi îmi spunea mereu «sus»!

A fost şi o perioadă în care nu îi înţelegeam alegerile în ce mă priveşte. O consideram, poate, mult prea dură… chiar mă enerva. Din umbra mi-a arătat ce e rau şi ce e bine… I-am «furat» culoarea ochilor, culoarea părului şi i-am luat şi zâmbetul – cel mai frumos din lume!.

Amalia şi Simona

Simona Bohatereţ, 44 ani, manager de proiect la Termocentrala Mintia, şi Amalia, 18 ani, elevă la un liceu din Deva.

amalia

Amalia, fiica Simonei, s-a înscris în concurs cu o poezie delicată şi extrem de sensibilă, în care aduce un omagiu mamei ei: „Ce-aş putea eu să-i ofer când ea mi-a oferit totul? Mama nu cere în schimb decât dragoste curată, căci iubirea unei mame este necondiţionată.

Aşadar, măicuţă dragă, eu din suflet mulţumesc fiindcă, datorită ţie, ştiu să spun azi «Te iubesc»! La şedinţa foto, Amalia nu s-a desprins de mamă, de care mărturiseşte că se simte la fel de dependentă, ca în copilarie, când mama era nevoită să lucreze în ture. Încrederea pe care Simona o inspira familiei e ceea ce Amalia preţuieşte cel mai mult.

Ana-Ioana şi Petruţa

Petruţa Moraru, 46 ani, Director Oriflame, şi Ana Ioana Dinescu, 28 ani, Consultant Oriflame, din Târgovişte.

ana-ioana

O mamă care a avut curajul fantastic de a avea un copil la 18 ani. O fetiţă. Pe care a iubit-o „din prima secundă cu cea mai pură dragoste, cu cea mai mare dăruire şi responsabilitate. Cu ea am crescut, m-am educat, m-am controlat şi am făcut lucrurile mult mai responsabil.

Timpul a trecut şi domnişoara mea s-a căsătorit, are un băieţel sănătos şi frumos, eu devenind una din cel mai tinere bunici, la dar 39 ani! Petruţa e poate cea mai tânară, dinamică şi energică bunică pe care am cunoscut-o vreodată, iar când e în compania fiicei ei, ai impresia că sunt două surori care mereu au ceva de dezbătut, de rezolvat. Energia şi complicitatea dintre ele te cucereşte, pur şi simplu!

Ana Maria şi Ştefana

Ştefana Puia, 50 ani, solistă în corul Filarmonicii George Enescu, şi Anne, 18 ani, eleva la Colegiul Goethe, Bucureşti.  Amândouă iubesc acelaşi instrument: flautul.

ana-maria

Delicate şi discrete, pline de sensibilitate şi compasiune – că doar sunt artiste! – mama şi fiica au facut corp comun şi la şedinţa foto. Se înţeleg din priviri, se încurajează tacit, ca o sensibilă melodie de flaut, instrument pe care amândouă îl adoră.

„Mama s-a dăruit trup şi suflet creşterii şi educării mele. Ea mi-a fost educatoare, profesoară de muzică, prietena adevarată, medic, sfătuitor şi mamă. Am clădit o prietenie strânsă încă de când eram micuţă şi o continuam şi astăzi, scrie Ana cu emoţie în mesajul trimis la concurs.

Maria şi Mihaela

Maria Borcila, 16 ani, elevă, şi Mihaela Iliescu, 41 ani, Consultant Oriflame, Piatra Neamţ.

maria-mihaela

O domnişoară serioasă care scrie că un filozof şi o doamnă căreia cu greu i-ai da 25 de ani. Sunt fiica şi mamă, deşi par două colege care cochetează cu moda, fardurile, coafurile la zi. Şi totuşi, scrisoarea Mariei sună aşa:

„Rămâne un mister momentul în care începe iubirea dintre un copil şi mama sa. E nesemnificativ, de fapt, dacă după naştere, copilul simte imediat acea conexiune maternă, dar cert e că, odată ce apare, aceasta devine ca o forţă de gravitaţie – imposibil să i te împotriveşti… Un lung eseu pe care îl crezi desprins dintr-un roman.

Melania şi Andreea

Andreea Vitan, 18 ani, elevă, şi Melania, 44 ani, controlor intersecţie RATB, Director Oriflame, Bucureşti.

andreea-vitan

O mamă atentă să îşi asorteze perfect ţinuta cu a fiicei, cerându-i din privire aprobarea, la curent cu ultimele tendinţe în modă; o adolescentă expansivă, dar foarte bine strunită de indicaţiile şi recomăndarile mamei, plină de gratitudine pentru fiinţa care i-a dat viaţă: „Dumnezeu nu poate fi pretutindeni, aşa că a creat mamele.

A creat-o pe mama, cea mai puternică mamă din lume. Refugiul meu pe timp de furtună, singura mea prietenă adevărată. Mama mea este o eroină, o mamă modernă, o gospodină impecabilă; mă ascultă, mă ajută, mă învaţă. E perfectă.

Octavia şi Ioana

Octavia Vesa, 45 ani,economist, şi Ioana, 24 ani,jurist, Cluj.

octavia

O mamă curajoasă, care a ales să îşi crească singură copilul. Iar când fiica ei scrie atât de emoţionant despre mama înseamnă că misiunea a fost îndeplinită.

„Pentru mine mama e un model în viaţă. O mână de fier într-o mănuşă de catifea, prietena mea cea mai bună şi confident amea. Când sunt tristă, are cele mai bune vorbe, mă înţelege dintr-o privire. Întotdeauna, fără nici o excepţie, mă pune pe mine pe primul loc şi i se pare cel mai firesc lucru. Pentru toate acestea şi pentru multe altele, îi mulţumesc!

Antonia şi Florina

Florina  Şerban, 41 ani, fosta învăţătoare, Director Oriflame,  Antonia, 18 ani, elevă.

florina

La cei 41 de ani ai ei şi silueta de silfidă care concurează cu a fiicei adolescente, nici nu ţi-ar trece prin minte că Florina e mama de trei copii, cu vârste de la 18 la 4 ani!

„Prieteni sau persoane care abia ne-au cunoscut îmi spun că eu şi fraţii mei suntem cei mai norocoşi copii din lume, iar eu chiar aşa mă simt. Suntem împreună în cele mai inedite situaţii… de la petreceri, la munca, în vacanţe sau în familie; momentele noastre sunt unice şi speciale, spune Antonia despre mama ei care îi e ca o sora mai mare, mentorul şi modelul ei.

Laura şi Marinela

Laura Bildea,22 ani,studentă la Drept în Bucureşti, şi Marinela, 44 ani, consilier juridic, Craiova.

laura

Care-i mama şi care-i fiica?! – s-au mirat toţi cei care au văzut fotografiile. Dar şi noi, cei care le-am întâlnit la şedinţa foto. Doar atitudinea mai rezervată a mamei ne-a ajutat să facem diferenţa: „Povestea noastră a început acum 22 de ani…

De atunci, îi simt în fiecare zi mirosul delicat de bebeluş, îmbogăţit, acum, cu parfum fin de domnişoară, plâng când e fericită, dar şi când suferă, simt când şi pentru ce îi bate inima. Simt teama din ochii ei când crede că aş putea păţi ceva, liniştea din suflet atunci când îi zâmbesc în semn că totul e bine.

Laura şi Marinela au fost desemnate câştigătoarele acestui concurs!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii