Filmul românesc CHARLESTON selectat la festivalul din Chicago

Filmul românesc CHARLESTON selectat la festivalul din Chicago constituie debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Creţulescu.

Filmul românesc CHARLESTON selectat la festivalul din Chicago, Adrian Titieni, Șerban Pavlu, Radu Iacoban

Filmul românesc CHARLESTON selectat la festivalul din Chicago, cel mai vechi festival competitiv din Statele Unite


Festivalului Internațional de Film de la Chicago este la a 53-a ediție. Filmul românesc „Charleston a fost selecționat în competiţia oficială „New Directors', dedicată debutanților în regia de lungmetraj. Conform organizatorilor, secțiunea pentru regizori debutanți celebrează „spiritul descoperirii și inovației care stă la baza Festivalului'. Filmele selectate în această secțiune trebuie să fie premiere în Statele Unite.

„Charleston', singurul film românesc proiectat la această ediție a festivalului, este povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format' din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi. Protagoniștii Șerban Pavlu și Radu Iacoban sunt secondați de un veritabil „best-of' al cinemaului românesc: Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguță, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Alina Berzunțeanu. Scenariul a fost scris de Andrei Creţulescu.

Festivalul de la Chicago este extrem de  deschis ca perspectivă

V-ați întrebat vreodată cât este taxa de participare la un festival internațional? La Festivalului Internațional de Film de la Chicago sunt suprinzător de mici: de la taxa de 90$ care s-ar fi plătit la înscrierea în aprilie, până la 200$ în septembrie, pentru un film narativ de lung metraj. Acestea sunt cele mai mari taxe. Ele scad cu genul și lungimea filmului, iar pentru filmele făcute de studenți, taxa e de 40$!

Filmele participante la competiția principală, dotată cu marele premiu Golden Hugo, sunt în număr de 16 la această ediție. Toate continentele sunt reprezentate, cu o prezență consistentă din Europa de Est.

Alte secțiuni ale festivalului:

  • Documentary, dedicată filmului documentar;
  • Short Film Competition, dedicată filmelor de scurt metraj;
  • Out-Look Competition, dotată cu Q Hugo Award și dedicată problematicii și specificul comunității LGBTQ+ și tuturor aspectelor legate identitate și sexualitate;
  • City & State, sctrict pentru creațiile cinematografice din statul Ilinois;
  • After Dark, care adună filmele horror (!);
  • Black Perspectives, pentru creatorii și creațiile care valorifică potențialul și cultura afro-americană;
  • Cinema of The Americas, în care sunt prezentate filme din diversitatea celor două continente americane, în special din zona Americii Latine;
  • World Cinema, expresie a deschiderii și interesului pentru culturile locale din întreaga lume;
  • Founders Award, o secțiune în care fondatorii aleg filmele care răspund în cel mai înalt grad principiilor pe care se întemeiază festivalul.

Pagina oficială de Facebook a filmului „Charleston'

Trailer oficial:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Muzica, filme, carte